LFC houdt het hoofd koel en pakt belangrijke punten

Eerste klasse C (zaterdag) – Na twee mindere wedstrijden was LFC er op gebrand om de laatste wedstrijd van het jaar winnend af te sluiten. Tegenstander VELO stond in punten gelijk op de ranglijst en vooraf wist LFC dat het een pittige wedstrijd zou worden. Met assistent trainer Wissam El Fahssi aan het roer pakte LFC een zwaarbevochten overwinning. Het werd in Wateringen 2-3.

Voor de wedstrijd werd er in de kleedkamer een goed woordje gesproken. Met het oog op vorige wedstrijden moest en zou deze laatste wedstrijd voor de winterstop beter gaan. Met een iets gewijzigde opstelling kwam LFC voetballend goed uit de startblokken. Vanuit een paar corners werd het zelfs gevaarlijk, maar doelpunten vielen er niet. Daar kwam na een half uur spelen verandering in. VELO scoorde namelijk de 1-0 via Rens de Vries. Een domper voor LFC, gezien zij de betere partij waren. Een minuut of acht later trok Ahmed Vandi de stand weer gelijk vanuit een voorzet. Ruststand 1-1.

Al snel na rust maakte VELO de 2-1 middels Emiel Rours door een dekkingsfout van LFC. Vanaf dat moment gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker in het regenachtige Wateringen. Franky van Gils onderschepte de bal op randje 16, schoot op doel, maar de keeper redde. In de rebound was Mike Bekooij er echter als een speer bij en schoot de bal alsnog binnen: 2-2.

Vlak daarna moest VELO met tien man verder vanwege een rode kaart voor praten. Bekooij vult aan: ,,De gemoederen liepen soms hoog op. Het veld was slecht, waardoor er veel geduw en getrek in de modder plaatsvond. Een echte vechtwedstrijd. Maar na de rode kaart, met nog twintig minuten op de klok, geloofden wij nog in de overwinning. Eigenlijk hoor je die laatste minuten tegen tien man dan netjes uit te spelen, maar dat lukte niet. We speelden te slordig en gehaast, met veel balverlies.” Toch lukte het LFC die drie punten mee te nemen nadat Vandi vanuit een corner de bal binnentikte in de voorlaatste minuut. Uiteindelijk eindigde VELO deze wedstrijd zelfs met negen man, door een rode kaart voor een harde overtreding.

Wat Bekooij betreft heeft LFC verdiend gewonnen. ,,Zeker in de eerste helft waren wij voetballend de betere ploeg. We hebben echt gestreden voor de overwinning, want na de resultaten van de vorige wedstrijden waren we erop gebrand om hier te winnen. De druk was hoog, want het is nu aanhaken of afhaken. Veel concurrenten speelden vandaag gelijk, dus dat is een mooie slag zo voor de winterstop.”

Een belangrijke dag was het ook voor assistent-trainer El Fahssi. Bij afwezigheid van hoofdtrainer Mo el Abdallaoui stond hij aan het roer. ,,Ik ben heel trots. Een aantal mensen vond mij ongeschikt om voor deze groep te staan, dus ik wilde het tegendeel bewijzen. De druk na twee verloren wedstrijden was hoog en aan mij de eer om samen met het team deze klus te klaren. Vandaag heeft iedereen zijn kansen gehad. Ook de wissels zijn erbij betrokken. Als je samen dan zo goed speelt, op een lastig veld met slecht weer én een taaie tegenstander, dan ben ik trots dat wij daar met drie punten weggaan.”

Een mooie opsteker zo voor de winterstop waar LFC bovenin aanhaakt. Op 27 januari in het nieuwe jaar treedt LFC pas  aan tegen FC Skillz in Den Haag. In het eerste weekend zijn de Leidenaren namelijk vrij.

VELO – LFC 2-3 (1-1). 31. 1-0, 39. Vandi 1-1, 52. 2-1, 65. M. Bekooij 2-2, 87. Vandi 2-3.

Basisopstelling LFC: Ashley, Voorn, Hagens, Hamdi, Zenzen, Cabrera Ortega, Mouchih, De Vries, Vandi, M. Bekooij, Van Gils.