LFC laat zege in extra tijd uit handen glippen

Eerste klasse C (zaterdag)- Geslagen hing VELO in de touwen, met negentig minuten op de klok en een 2-0 achterstand was er geen redden meer aan voor de gasten was de niet onlogische gedachte van het Leidse publiek. Daar dachten die bezoekers echter heel anders over en vijf minuten later stond er 2-2 op het scorebord. VELO vierde het veroverde en onverwachte punt uitbundig waar de LFC spelers zwaar aangeslagen van het veld sloften.

Levi Marengo bleek na afloop dapper genoeg om een verklaring te zoeken voor het zo diep teleurstellende slot: ,,Gebrek aan scherpte? Gemakzucht? Raakten we in paniek door de druk van VELO in de laatste tien minuten? Ik weet het antwoord niet op de die vragen, maar het past wel bij LFC dit seizoen. Tot de tachtigste minuut hadden we de wedstrijd volledig onder controle en dan loopt het zo af. We hebben er heel hard voor geknokt, waren de betere ploeg en dan komt dit keihard binnen.”

De neutrale toeschouwer zal met Marengo kunnen meevoelen. Was er in de eerste helft nog sprake van een gelijk opgaande, maar nogal rommelige wedstrijd, in de tweede 45 minuten was er maar een ploeg die voetbalde: LFC. Na een kleine tien minuten in het tweede bedrijf onderstreepte Mike Bekooij zijn klasse door een juweel van een vrije trap: hij joeg het leer kiezelhard in de kruising bij een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Luttele minuten later werd Tommy Bekooij met een listig steekpassje de diepte ingestuurd waaruit hij de 2-0 maakte.

Over en uit voor VELO zo leek het. De ploeg had niets meer in te brengen en eigenlijk was dat begrijpelijk omdat de ploeg uit Wateringen maar liefst zeven basisspelers miste. LFC verzuimde echter de derde te maken en kon zich dat verwijten. De weerstand was gering en dat leidde tot een zekere nonchalance. In de extra tijd, nodig vanwege wat blessures en een drinkpauze viel de aansluitingstreffer. Het siert Marengo dat hij de hoofdrol van zijn doelman Francis Ashley hierbij niet noemde. De ongelukkige keeper liet een hoge bal uit zijn vingers glippen en voor Lars de Jong was het simpel de 2-1 in te tikken.

VELO rook bloed en overdonderde de thuisploeg met een hartstochtelijke inzet. Lang duurde het niet voordat die beloond werd: met een geplaatst schot verschalkte De Jong Ashley ten tweede male: 2-2. Uitbundige vreugde bij VELO dat door het punt nog steeds een rol speelt in de strijd om de tweede periodetitel. De druiven waren zuur, heel zuur voor LFC. Was de week nog uitstekend begonnen, omdat de KNVB de drie punten in mindering terug draaide, het eindigde allemaal in mineur.

LFC staat nog steeds twee punten boven de zo gehate streep, maar zal in de laatste wedstrijd volgende week tegen concurrent FC Skilz alles uit de kast moeten halen om de nacompetitie te vermijden. De Leidenaren zijn in de laatste speelronde vrij en zo wacht LFC nog twee spannende zaterdagen.

LFC-VELO 2-2 (0-0).  54. Mike Bekooij 1-0, 56. Tommy Bekooij 2-0, 90.+2 De Jong, 90.+4 De Jong 2-2.

Bsisopstelling LFC: Ashley, Fazazi, Hagens, Voorn, Tommy Bekooij, De Vries, Mike Bekooij, Marengo, Puilmodem, Cabrera Ortega, Mouchih.

Basisopstelling VELO: Pamuk, Rick Das, Van Dommelen, Mike Das, Bos, Van Egmond, Dries, Rours, Jagbadhan, Letsch, De Jong.