Strijdlust levert ROAC punt op tegen TOGB

Eerste klasse B (zondag)-ROAC speelde tegen TOGB om een punt binnen te halen en slaagde daarin. De ploeg liet het spel maken over aan de tegenstander en hoopte in de omschakeling een doelpunt mee te pikken. Dat laatste was teveel gevraagd, maar een nimmer aflatende strijdlust, een uitstekende doelman Dammes van der Poel en een slordig TOGB zorgden voor een 0-0 eindstand en zo kreeg de thuisploeg wel zijn zin.

De verhoudingen voor de wedstrijd waren klip en klaar. De promovendus had een weinig succesvolle week achter de rug; eerst werd de verre uitwedstrijd van Vlissingen verloren en in de doordeweekse wedstrijd tegen Nieuwerkerk dolf ROAC eveneens het onderspit. Het bezoekende TOGB nam de tweede positie op de ranglijst in dankzij drie zeges en een gelijkspel. Geen wonder dat trainer Hein Leliveld koos voor een behoudende tactiek met Yoek van Bentvelzen als eenzame spits.

De helft van ROAC bleek logischerwijs het terrein waarop de strijd zich voornamelijk afspeelde. Behalve een enkel speldenprikje van ROAC was het vooral TOGB dat de klok sloeg. Uitgespeelde kansen creëerde TOGB echter amper. Pas aan het slot van de eerste helft stond ROAC serieus onder druk, maar kon opgelucht ademhalen toen de rust met een dubbelblanke stand aanbrak. Mede verantwoordelijk hiervoor was de excellerende Van der Poel die ook in de tweede helft een onoverkomelijk hindernis voor Tot Ons Genoegen Berkel bleek.

De tweede 45 minuten boden meer van hetzelfde. Somtijds wankelde ROAC, maar het weigerde simpelweg om te vallen. Gezegd moet worden dat TOGB wel erg slordig speelde. Exemplarisch was de voorzet van de van eigen helft opgestoomde Younes Assaih die ergens bij de andere cornervlag belandde. Hij was niet de enige die geen medespeler vond op de helft van ROAC. De 0-0 eindstand was in dat licht gezien zo gek nog niet.

Jacco den Hollander: ,,Verdedigend stonden we weer goed. Eigenlijk hebben we verrassend weinig weggegeven tegen een sterke ploeg als TOGB. Yoek vocht een eenzame strijd uit als spits, maar bedenk wel dat we drie sterke aanvallers missen, die we er vorig jaar wel bij Hadden. Martijn van Trigt, Loek van As en Dick Heemskerk kunnen om verschillende redenen nog niet meedoen. Des te mooier is dit resultaat. Je merkt absoluut dat het een veel hoger niveau is dan de tweede klasse. Individueel druipt de klasse er bij sommigen af. Dat wij dan 0-0 spelen maakt met trots op het team.”

Dat gevoel van trots overheerst ook bij Leliveld: ,,We hebben er vandaag het maximale uitgehaald. Er waren fases dat we het echt moeilijk hadden, maar konden TOGB van scoren afhouden. De werklust en het resultaat maken me een trots man. Tuurlijk was het een resultaat van het collectief al kan iedereen voor zichzelf nog uitblinkers aanwijzen. Volgende week moeten we naar FC Boshuizen en de week erop naar Den Hoorn. Dat zijn teams die in mijn  ogen beter zijn dan wij. Vandaag zag je dat niet alles zegt. We krijgen nog ploegen waar we drie punten tegen moeten kunnen pakken.”

Het was alweer het vierde gelijke spel van ROAC. De ploeg staat nu op een keurige zevende plaats met slechts 1 nederlaag en dat is een prestatie op zich als nieuwkomer.

ROAC-TOGB 0-0. Scheidsrechter Tiesinga.

ROAC: Van der Poel, Den Hollander, De Jong, Boere, Heemskerk, Van der Geest, Bentvelzen, Van Seggelen (73. Hogenboom), Van As, Hupkes, Wagter.

TOGB: Stijnman, Vaudo, Urbanus, Assaih, Zandbergen, La Cruz, Heintjes, Bakker, Doumajd, Weegman, De Kock (56. Van Wichen).