EMM’21 en Alphia delen punten in saaie vertoning

Tweede Klasse C (zaterdag) – Op een zonovergoten sportpark Alkemade Oost vond zaterdagmiddag de belangrijke wedstrijd tussen EMM’21 en Alphia plaats. EMM’21 strijdt nog met enkele andere ploegen om de nacompetitie en mogelijke degradatie naar de derde klasse te voorkomen. Alphia daarentegen is al veilig en heeft nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Trainer Jan de Koning heeft, ondanks wisselende prestaties, vertrouwen in een goede afloop deze middag. ,,We zullen er alles aan doen om het spel van Alphia te ontregelen. We kennen hun sterke punten, maar zien ook mogelijkheden om ze pijn te doen.”

Na ruim negentig minuten voetbal zullen beide ploegen met een teleurgesteld gevoel van het veld zijn gelopen. Op een moeilijk bespeelbaar veld wisten beide ploegen één keer het net te vinden. Hierdoor blijft EMM’21 in de gevarenzone en heeft Alphia nog een strohalm over voor het behalen van een prijs.

Onder het toeziend oog van een flinke supportersschare begon EMM’21 furieus aan de wedstrijd. Met hoge druk werd Alphia op de eigen helft vastgepind. De duels werden gewonnen, echter wisten de Veners het vele balbezit niet om te zetten in kansen. De eerste echte kans was zelfs voor de ploeg uit Alphen aan den Rijn. Met een behendige actie speelde Ralph Zeilstra twee spelers uit om vervolgens net naast te schieten. Na ruim vijfentwintig minuten voetballen deelde EMM’21 een eerste speldenprik uit. Zoals op X (voorheen Twitter) al vermeld, konden de supporters genieten van het mooie weer, echter viel er weinig te genieten van het vertoonde spel. Het slecht bespeelbare veld en het wederzijdse respect waren hier debet aan. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand aan de thee.

Na de onderbreking was het spelbeeld hetzelfde. EMM’21 probeerde de draad weer op te pakken, maar wist ook, ondanks een flinke dosis inzet, weinig potten te breken. Ook Alphia had moeite om de bal soepel te laten rondgaan. Het gevolg hiervan was dat beide ploegen ook in de tweede helft nauwelijks gevaar konden stichten. Geheel uit het niets kwam Alphia, na een opzichtige fout van keeper Jari van Veen, tien minuten voor tijd op een 0-1 voorsprong. Invaller Nick Klerks pakte het cadeau met veel plezier uit en verzilverde de niet te missen kans (0-1).

In de slotfase ging EMM’21 va-banque spelen en zette Alphia vast op de eigen helft. Eerst werd een reuzenkans nog door keeper Perry van Cassel met een uiterste krachtsinspanning onschadelijk gemaakt. Ver in blessuretijd kreeg EMM’21 toch loon naar werken. Alphiaan Dylan Zaal maakte binnen het welbekende zestienmetergebied een onnodige fout. Scheidsrechter Wolf kon niet anders dan naar de strafschopstip wijzen. David Vermeer, de laatste weken op dreef met doelpunten, bleef uiterst koelbloedig en verschalkte Van Cassel(1-1). Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door het gelijke spel en met nog twee wedstrijden te gaan, leeft de ploeg van trainer De Koning nog tussen hoop en vrees. Volgende week reist EMM’21 af naar Leiden om daar de zeer belangrijke wedstrijd tegen UVS te spelen. Beide ploegen hebben de punten hard nodig om uiteindelijk aan het eind van het seizoen het vege lijf te redden. Alphia mag nog hopen, maar heeft niets in eigen hand.

EMM ‘21 – Alphia  1-1 (0-0). 80. Klerks 0-1, 90. Vermeer 1-1.

Basisopstelling EMM ‘21: Van Veen, Huigsloot, Salomé, Hoogervorst, Kerkvliet, Van der Poel, Mooren, Vermeer, Van der Zwet, Vermeer, Van der Geest.

Basisopstelling Alphia: Van Cassel, Wentink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, Buijnink, Van Leeuwen, Zuijdervliet, Zeilstra, Bek.