Foreholte sluit kalenderjaar af met nieuwe nederlaag

Tweede klasse D (zaterdag) – Foreholte vertrok dit weekend naar Bodegraven, alwaar koploper ESTO de gastheer was. De Voorhouters konden de lijstaanvoerder lange tijd bijbenen, maar moesten uiteindelijk toch capituleren (1-0). Het was alweer de vierde verliespartij in vijf wedstrijden voor de rood-witten, die door deze matige serie inmiddels zijn afgezakt naar de tiende plaats op de ranglijst.

Foreholte-doelman Matthijs Guijt blikte terug op de wedstrijd: ,,Omdat wij in onze uitwedstrijden tot nu toe nog niet erg succesvol zijn geweest, hadden we onze spelwijze wat aangepast. We kozen voor een wat meer verdedigende tactiek en hadden het plan om via de omschakeling eruit te komen. Dat ging voor rust eigenlijk heel goed en we kregen via Ivo Smits en Jimmy Voorn de beste kansen op de openingstreffer. Na rust kwamen zij via een wat gelukkig doelpunt op een 1-0 voorsprong. Niet veel later kwam ESTO na een rode kaart met tien man te staan, maar helaas moest Ivo Smits daarna ook met twee keer geel het veld verlaten.”

Vervolgend: ,,In het resterende deel van de wedstrijd hebben we er alles aangedaan om de gelijkmaker te forceren, maar tot grote kansen leidde dit niet. Ik denk dat een puntje verdiend was geweest, maar helaas zat dat er niet in. Het was zeker een grote domper voor ons toen we pas geleden hoorden dat onze trainer Mario Koswal vanwege gezondheidsredenen op dit moment de trainingen niet kan leiden (zijn taken worden waargenomen door Patrick Roukema, SN), maar het was wel fijn dat Mario voor de wedstrijd tegen ESTO even bij ons in de kleedkamer aanwezig was. Hoe ik terugkijk op onze overgang van de zondag naar de zaterdag? Ik denk dat het een goede keuze is geweest. We spelen nu veel meer tegen tegenstanders uit de buurt en dat is toch een stuk leuker dan een wedstrijd spelen tegen een club uit pakweg De Kwakel of Badhoevedorp. We trekken nu ook een jonger publiek, dat voor veel sfeer zorgt bij de thuiswedstrijden. We moeten met deze ploeg beslist in staat zijn om in het linkerrijtje te eindigen maar als je in deze klasse een paar keer verliest, dan zit je zo in de gevarenzone. Komende week hebben we nog een training en dan even rust. In de tweede week van januari hebben we een trainingskamp in Albufeira en dat zijn altijd mooie dingen om mee te maken. Ik moet op mijn werk (Guijt is in het dagelijks leven fysiotherapeut, SN) nog wel het een en ander regelen om er ook zelf bij te zijn, maar ik ga ervan uit dat het gaat lukken”,  aldus Guijt tot besluit.

ESTO – Foreholte 1-0(0-0)  56. ESTO 1-0.

Basisopstelling Foreholte: Guijt, Van der Velde, Hogenhuis, Drewes, Smits, Admiraal, Voorn, Slobbe, Brabander, Jansze, Roffelsen.