Fraaie zege EMM’21 bij koploper DONK (0-1)

Tweede klasse C (zondag)- EMM’21 ging afgelopen zondag op bezoek bij DONK. De Gouwenaren waren voorafgaande het treffen met 25 punten uit 9 wedstrijden (8 keer winst en 1 keer gelijk) , samen met HBC, de ongeslagen koploper, van de tweede klasse C. Op papier dus een pittige klus voor de Veenders, maar de fusieclub speelde in Gouda een uitstekende wedstrijd en won, door een goal van Nadal Wesselman in de tweede helft, met 0-1.

De bezoekers kregen al na tien minuten spelen een flinke tegenvaller te verwerken, toen Job Mooren met een hamstringblessure het veld moest verlaten. De gastheren waren voor rust vaker in balbezit, maar de compact spelende mannen van Koen van der Vlugt gaven nauwelijks kansen weg. Vlak na de pauze leek DONK toch op voorsprong te komen. DONK-spits-Jeroen Borsboom controleerde de bal op de borst en lobde het leder over keeper Mike van der Poel richting het verlaten doel , maar Paco Romero Fuster wist met een uiterste krachtsinspanning de openingstreffer te voorkomen. De technisch vaardige thuisploeg bleef ook hierna op zoek gaan naar de 1-0, maar het doelpunt viel aan de andere kant. De na rust ingevallen Damian Hoogenboom bereikte met een slimme steekpass de andere invaller Nadal Wesselman, die vervolgens DONK-keeper Bas van der Eem kansloos liet (0-1). EMM ’21 kwam in de laatste twintig minuten van de wedstrijd verder onder druk te staan, maar de rood-zwarte defensie hield stand en de verrassende zege was een feit (0-1). EMM’21-verdediger Sven van der Meer kort na afloop van de wedstrijd:,,Deze overwinning is natuurlijk een geweldige opsteker, zeker na die ongelukkige thuisnederlaag tegen Altior van vorige week. Ik denk dat DONK en HBC de sterkste ploegen zijn in onze klasse, maar een plek daar kort achter moet voor ons beslist haalbaar zijn. We wisten dat dit een zware wedstrijd zou gaan worden en als je hier uiteindelijk met drie punten vertrekt, dan is dat een geweldig resultaat. Ik zie de overwinning van vandaag vooral als een uitstekende teamprestatie en deze zege geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen’’, aldus de tevreden aanvoerder tot besluit.

DONK – EMM’21 0-1 (0-0)

72. Nadal Wesselman 0-1

Opstelling DONK: Van der Eem, Van Veen, Overkamp, Van Doeland, Vat, Harmsen, Houdijk, Van Houten, Kaissy, Borsboom, Mellah.

Opstelling EMM’21: Van der Poel, S. van der Meer, Brug, Romero Fuster, Van der Lem, Nino Wesselman, Hoogervorst, Van der Geest, Jonkman (60.Nadal Wesselman), R. Hoogenboom, Mooren (10.Damian Hoogenboom).