Publiek was met de 3-3 dé grote winnaar bij Foreholte-HVV (plus foto’s)

Tweede klasse C (zaterdag) – ,,Tevreden kan je natuurlijk niet zijn met een gelijkspel in een thuiswedstrijd, maar met de 3-3 eindstand en het vertoonde spel van beide ploegen hebben de toeschouwers zeker kunnen genieten. HVV vind ik gewoon een goed voetballende ploeg met ook aardige gasten. En als ze er dan ook één bij hebben lopen die er drie maakt dan is het zeker een potje voetbal geweest deze zaterdagmiddag op ons winderige sportpark waar het smullen was”, aldus de enthousiast verhalende Foreholte-verdediger Mack van der Velde.

Deze eindstand deed ook recht aan de stand op de ranglijst voor aanvang deze zaterdagmiddag op Sportpark Elsgeest. Foreholte nam een zesde plek in met twaalf uit acht waar de Haagse traditieclub HVV, opgericht in 1883 en tussen 1891 en 1914 tien keer landskampioen vandaar de kampioensster op het tenue, op doelsaldo op plek vijf stond met ook twaalf uit acht. Maar hoe zouden de Voorhoutenaren zich herstellen na de nederlaag van vorige week uit bij RCL?

Van der Velde: ,,De eerste helft liep best goed bij ons en van beide kanten waren er grote kansen. Ondanks drie reuzenkansen voor HVV gingen we met 1-0 rusten na het doelpunt van Tom Noordermeer halverwege de eerste helft. Het klinkt misschien stom, maar voor de toeschouwers leek het net alsof we moeite hadden om de bal naar een ploeggenoot te spelen. Zo verliep de tweede helft identiek aan de eerste maar het was HVV dat pal na rust wel direct de gelijkmaker realiseerde.”

Lodewijk Dekker lobde de bal over de Foreholte-doelman heen en scoorde zo fraai. Maar tien minuten later pegelde Lars Berg een vrije trap in de bovenhoek, een vrije trap nadat de HVV-doelman de bal te lang in de handen hield. Toch kreeg HVV de kans en de ruimte van de thuisploeg om te gaan voetballen en Dekker van HVV moet je dan niet alleen op de doelman af laten gaan, 2-2.

,,Met nog een kwartier te gaan werd door onze trainer Mario Koswal Thijs van Gils binnen de lijnen gebracht. En zijn eerste echte balcontact bestond uit het binnentikken van een voorzet van links bij de tweede paal, 3-2. Een mooiere entree kan je je toch niet voorstellen als invaller? Maar HVV had die schutter rond lopen die al twee doelpunten had gemaakt met zijn voeten. En dat hij ook doeltreffend kon koppen bleek ook even later, 3-3, wat ook de eindstand werd. Tevreden met één punt? Zeker niet! HVV was wel wat sterker, we leidden ongelofelijk veel balverlies en wij gaven die drie doelpunten uiteindelijk echt onnodig weg. Maar al met al werd het zo wel een echte publiekswedstrijd”, aldus de Foreholte-verdediger.

Foreholte zakte zo één plekje naar zeven met dertien uit negen (13-11) en HVV zakte hierdoor ook één plekje naar zes met ook dertien uit negen (18-14). Komende zaterdag is Kagia uit de tegenstander voor de ploeg uit Voorhout. Van der Velde: ,,Een bekende ploeg voor ons waar we vorig seizoen uit met 1-0 verloren en komende zaterdag een ideale gelegenheid hebben om de zure smaak van dat verlies weg te spoelen middels een zege.” Hoe gaat Kagia zich dan herstellen van de 5-3 nederlaag uit bij koploper DONK?

Foreholte – HVV 3-3 (1-0). 20. Noordermeer 1-0, 47. Dekker 1-1, 58. Berg 2-1, 65. Dekker 2-2, 75. Van Gils 3-2, 85. Dekker 3-3.

Foto’s: Eric van der Wijngaard