ASC overheerst, maar verzuimt te scoren

Derde klasse A (zaterdag) – De laatste drie wedstrijden leek het wel of ASC patent heeft op gelijke spelen, dus de hoogste tijd voor een driepunter om aansluiting te houden met de top. Maar ook tegenstander Altior heeft de punten hard nodig. Na 90 minuten met overwegend veldoverwicht lukte het ASC uiteindelijk niet om te scoren en bleef het in Langeraar 0-0.

Zaterdag is en blijft de mooiste dag van de week, maar dat was zeker niet het geval wat betreft het weer. Gelukkig weerhield het de supporters er niet van om af te reizen naar Langeraar om de Ajax Sportman Combinatie aan te moedigen. Het werd geen saaie wedstrijd, maar of het publiek er warm van werd valt te betwijfelen. Aanvoerder Sean Goebel geeft aan dat ASC vanaf de eerste helft eigenlijk niet in de problemen is gekomen. ,,We begonnen redelijk gelijkwaardig. Altior had twee kansen die wij voor ze creëerden en wij maakten onze kansen niet af, zo was het na 45 minuten nog 0-0.”

Over de tweede helft is Goebel heel stellig: ,,Wij hadden ze bij de strot. De tegenstander heeft nul kansen gehad en het veldspel was voor ons. Zij speelden liever de lange bal, waar wij graag over de zijkanten wilden opbouwen. Dat lukte af en toe heel goed, maar dan ging het mis bij de afronding. De verdediging van Altior stond goed, dat zagen wij vooraf ook al aan het aantal tegendoelpunten. En, ook al heb je 70% balbezit, daar koop je niets voor als je niet scoort.”

Goebel baalde na de wedstrijd: ,,Aan het begin van het seizoen vlogen de doelpunten er vanuit alle hoeken en standen in. Nu wordt het veldspel beter, maar blijven de doelpunten uit. Als dat samenkomt, dán wordt het echt leuk! Er had echt meer in gezeten. We hebben ongeveer 15 corners gehad en aantal vrije trappen waar dan niets uitkomt. Dat is zonde en daar moeten we scherper op worden. Het is nu al het vierde gelijkspel op rij, waardoor we in de middenmoot blijven hangen.”

Na afloop was van het gezicht van trainer Stefan Kraaijvanger ook af te lezen dat hij teleurgesteld was. ,,Hij gaf iedereen een hand en op dinsdag spreken we de wedstrijd altijd na. We moeten echt gaan werken aan de afronding om de wedstrijden te winnen en bovenin aan te haken.”

Volgende week komt RVC’33 op bezoek op sportpark Overveer. Hopelijk schijnt dan letterlijk en figuurlijk de zon weer voor ASC én het publiek.

Altior – ASC 0-0.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Jansen, Goebel, Bertels, Schouten, Van Zandwijk, Meijer, Van der Boog, Van Rooyen, Bierhuizen, Schipholt.