ASC na rust voorbij FC Oudewater (3-1)

Tweede klasse D (za) – ASC zat de laatste tijd in een mindere fase en een nederlaag thuis tegen FC Oudewater zou betekenen dat een degradatieplek wel heel dichtbij zou komen. Halverwege de wedstrijd zag het er nog niet goed uit voor de thuisploeg (0-1). Na de rust speelde de ploeg van Jesper Neuteboom een uitstekende tweede helft en zorgden treffers van Dennis Iliopoulos, Diederik Bertels en Jelle de Bruin voor vreugde in het Oegstgeestse kamp (3-1).

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op zonder dat er voor beide ploegen grote kansen waren. Na 20 minuten was dat anders toen daar ineens een strafschop was voor de bezoekers. Simon la Lau liet vervolgens keeper Max van Wijk kansloos en zo keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan. Het was afwachten hoe de Ajax Sportman Combinatie mentaal zou reageren op deze achterstand, zeker gezien de mindere fase waar de ploeg momenteel in zit. De thuisploeg kreeg na een half uur spelen een grote kans op de 1-1, maar Jelle de Bruin kopte net naast. Kort daarna kwamen de rood-zwarten goed weg toen Sebastiaan Evers namens de bezoekers op de paal schoot. Zo was er bij rust dus een 0-1 achterstand voor ASC, maar de ploeg had laten zien dat er zeker meer mogelijk was.

Na een aantal minuten spelen in de tweede helft was dat gevoel alleen maar sterker geworden. ASC werd steeds beter en binnen tien minuten was het Alex Iliopoulos, die de thuisploeg op gelijke hoogte zette, door een voorzet laag in de hoek langs de keeper te schieten. De ploeg van Neuteboom pakte het momentum en ging goed door. Een paar minuten na de 1-1 kreeg ASC een vrije trap, die vervolgens voor de voeten kwam van de meegekomen Diederik Bertels die vervolgens zijn ploeg met een prachtig schot naar de 2-1 schoot.

Heel even leek FC Oudewater weer terug in de wedstrijd te komen en kwam ASC goed weg toen een voorzet over de goed keepende van Wijk op de paal belandde. Een minuut later was er een knappe redding van Van Wijk nodig om een gevaarlijk schot van de bezoekers te pareren. Daarna pakte ASC de draad weer op en na ruim een half uur spelen in de tweede helft was het Jelle de Bruin die met een fantastische kopbal de keeper van FC Oudewater kansloos liet (3-1). Met die mooie voorsprong begon de thuisploeg aan het laatste deel van de wedstrijd. Bij ASC werd in de slotfase Dylan Bakker nog vervangen door Sander Willems en Jelle Schouten door Timme van Rooyen. De bezoekers kregen nog een grote kans maar Evers miste alleen voor de keeper. Verder kwam ASC niet meer in de problemen en won het dik verdiend met 3-1.

De goed spelende Niels Dalenoord kort na afloop van de wedstrijd: ,,We wisten dat een overwinning belangrijk was en hadden afgesproken compacter te spelen. De eerste 20 minuten was het nog een beetje wennen al was het niet slecht. Toch kwamen we 0-1 achter door een strafschop en was het afwachten hoe wij zouden reageren. Maar uiteindelijk pakten we dat goed op en het laatste stuk voor de rust gaf vertrouwen. De tweede helft werden we alleen maar sterker en maken we snel de 1-1 en daarna schiet Diederik ons met een fantastisch schot op 2-1. En toen Jelle met een mooie kopbal ons op een 3-1 voorsprong had gezet wisten we dat het goed zat en zag je dat FC Oudewater was gebroken. Voor ons is dit een hele belangrijke overwinning. Ook lekker dat we dit thuis doen waar we het hoe dan ook al aardig doen het hele seizoen. Dit geeft vertrouwen” aldus Dalenoord tot besluit.

ASC – FC Oudewater 3-1 (0-1) 20. La Lau 0-1, 55. Iliopoulos 1-1, 57. Bertels 2-1, 75. De Bruin 3-1

Basisopstelling ASC: van Wijk, Bakker, Van Bergen, Goebel, Schouten, van Zandwijk, Iliopoulos, de Bruin, Bertels, Jasperse, Dalenoord.

Note redactie: op beeld met dank aan ASC de 3-1 van Jelle de Bruin, uit een corner van Jelle Schouten.