DoCoS heeft na zege bij RVC’33 alles in eigen hand

Derde klasse A (zaterdag) – DoCoS kan terugkijken op een zeer prettig voetbalweekend. De Leidenaren behaalden zelf een zwaar bevochten overwinning bij mededegradatiekandidaat RVC’33 (1-2) en zagen daarnaast de concurrenten punten morsen.

DoCoS, dat Max Arnoldus als invaller terug had binnen de gelederen, kende dit seizoen een zeer zwakke start van de competitie. De eerste periode leverde de Morsbewoners slechts vier punten op, maar inmiddels is de Leidse formatie helemaal ‘back on track’. De trainerswissel, in de winterstop kwam Dennis Olman als vervanger van de tussentijds vertrokken Edwin Vurens, zorgde voor het gewenste effect en al snel werd de opwaartse weg gevonden. De directe degradatieplek werd verlaten en verruild voor een plaats die verplicht tot het spelen van p/d-wedstrijden. Bij winst in de komende thuiswedstrijd tegen concurrent ASC klimmen de Leidenaren, voor het eerst dit seizoen, op een veilige plek op de ranglijst.

DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude blikte terug op de overwinning in Reeuwijk én op de opmerkelijke revival van zijn ploeg. ,,We speelden voor rust vrij nerveus en toonden in de eerste helft niet de strijdlust van de laatste weken. Misschien speelde het warme weer een rol, het oogde in ieder geval erg mat. In de tweede helft begonnen we een stuk energieker. Halverwege de tweede helft kwamen via een doelpunt van Martijn Guijt, na goed voorbereidend werk van Jari Remmerswaal, op voorsprong. Een kwartier voor tijd scoorde Chris van Empel de 0-2, maar helaas scoorde RVC’33 vlak daarna de aansluitingstreffer. Dan weet je dat ze opportunistischer gaan spelen, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Waarom het onder Dennis Olman bij ons wel is gaan lopen? Ik denk dat we een selectie hebben die het nodig heeft, dat een trainer ons bij de les houdt en dat is Dennis wel toevertrouwd. Als we nog tweemaal winnen, dan zijn we veilig en dat zou, gelet op waar we vandaan komen, een uitstekende prestatie zijn. We hebben nog niets, maar nu we het in eigen hand hebben willen we het ook zelf afmaken’’, aldus de keeper tot besluit.

Olman: ,,Tijden terug heb ik de groep voorgespiegeld wat er in de resterende maanden zou kunnen gebeuren en dat komt aardig uit. Natuurlijk kan je naar anderen kijken, maar het begint bij onszelf. Dat kwartje is gaan vallen en zie hoe we er nu voor staan. Voor juichen is het nog te vroeg, maar we waren al bijna dood en begraven. Nu hebben we alles weer in eigen hand en dat is een prettige constatering met nog twee wedstrijden te spelen.”

RVC ’33 – DoCoS 1-2 (0-0) 67. Guijt 0-1, 74. Van Empel 0-2, 82. Van der Meer 1-2.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude,  Van Voorthuizen, Dingjan, Amine, Flippo, Remmerswaal, Gashi, Van Schie, De Ridder, Guijt, Van Empel.