DoCoS verliest van ESTO maar blijft strijden voor lijfsbehoud

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Jammer dat we die laatste grote kans niet wisten te benutten, anders hadden we hier een puntje bij ESTO kunnen meenemen. Elk puntje is met vier wedstrijden nog te gaan keihard nodig om ons hopelijk veilig te spelen op plek negen of om minstens met plek tien de beste plek in de nacompetitie te kunnen krijgen. Elke wedstrijd is nu een finale. We hebben het helaas vergooid in de eerste seizoenshelft. Dus nu ‘gewoon’ nog vier keer winnen en dan ook afwachten wat de andere ploegen doen”, sprak de positieve DoCoS-verdediger Iljas Amine na de 2-1 uitnederlaag.

ESTO stond vijfde met 35 uit 21 en DoCoS elfde met 25 uit 21. Hoe zou het vandaag uitpakken wetende dat er thuis met 2-1 was gewonnen? Met een stevige wind in de rug op sportpark ‘The Hill’ in Bodegraven kreeg de Leidse ploeg moeilijk grip op de tegenstander en het spel. Dat kwam door de lopende spelers bij de thuisploeg en de straffe wind waardoor vele Leidse schoten hoog over het doel verdwenen. Amine: ,,Voor rust was het best een rommelige wedstrijd en onze enige echte kans was het schot van Tycho Douwes kort voor rust. Maar ook die bal verdween over hun doel. Maar dan gaan we toch met 0-0 de rust in. In de tweede helft hebben we het helaas in korte tijd weggegeven. Zij scoorden de 2-0 doordat een speler van hen tegen een schot aanliep waardoor onze doelman kansloos was en met een mooie krul vanaf de rand van onze zestien verdween een latere inzet bij ons doel in de verre hoek.”

Het was even later dat Jesse Dingjan na een prachtige aanval uit een voorzet van Lars de Ridder de bal laag in de hoek schoot en de 2-1 scoorde. ,,Met die latere gemiste laatste grote kans werd dit dan toch de eindstand. Het is zeker geen schande om van ESTO te verliezen, maar we hoopten toch op dat puntje als je met 0-0 de rust ingaat”, aldus de DoCoS-verdediger. Met deze krappe zege klom ESTO één plaats naar plek vier met 38 uit 22 (34-30) en DoCoS bleef elfde met 25 uit 22 (26-37). Concurrent Zwammerdam verstevigde de veilige negende plek met de knappe 1-2 winst op Altior en heeft nu zeven punten voorsprong op de roodwitten.

Amine: ,,Over twee weken ontvangen wij thuis ook Altior waar we eerder uit met 1-0 van verloren. Dus we hebben, om meerdere redenen, wat goed te maken. Dat zij vijf punten achter ons staan maakt niet uit, we moeten gewoon vier keer de volle winst behalen. Dat moet een week later uit bij RVC’33, staan tiende met één punt meer, weer gebeuren. En de laatste twee wedstrijden zijn tegen ASC en TAVV waar we van beide ploegen eerder hebben gewonnen. Dus eind mei weten we waar we definitief aan toe zijn.”

ESTO – DoCoS 2-1 (0-0). 56. Den Besten 1-0, 60. Beijeman 2-0 en 67. Dingjan 2-1.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Remmerswaal, Van Voorthuijzen, Dingjan, Amine, Disseveld, Douwes, Gashi, Hermsen, Van Empel, De Ridder.