Lugdunum gelukkig met eerste seizoenzege

Derde klasse A (zaterdag) – Lugdunum verloor haar eerste twee competitiewedstrijden, maar in competitieronde drie was het wel raak voor de Leidenaren. De groenhemden gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij RVC’33, vorig jaar nog acterend in de tweede klasse, en hadden aan een treffer van Renaldo van den Berg voldoende om de eerste punten van het seizoen naar de Kikkerpolder mee te nemen (0-1).

Beide teams waren voor rust aardig aan elkaar gewaagd en hadden de zaakjes in defensief opzicht op orde. Veel grote kansen waren in de eerste helft dan ook niet te noteren, zodat de ploegen met een logische 0-0 stand aan de thee gingen. In de tweede helft bleef het speelbeeld ongewijzigd en was het wachten op de openingstreffer. Nadat de gastheren hadden verzuimd om een levensgrote kans te verzilveren, was het niet veel later aan de andere kant wel raak. Van den Berg, terug na een schorsing, bleef oog in oog met de RVC’33-doelman koelbloedig en rondde bekwaam af (0-1). De gastheren gingen in de slotfase met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar de Leidse defensie hield stand (0-1).

Lugdunum-verdediger Bryan Thong was kort na afloop van de wedstrijd zeer content met de zwaar bevochten overwinning van zijn ploeg. Thong, terug in de basis na een blessure, blikte terug op de ontmoeting met de Reeuwijkers. ,,We wilden deze wedstrijd koste wat kost winnen en ik ben blij dat dit gelukt is. Als Lugdunum willen we ook dit seizoen weer bovenin meedoen en dan is 0 punten uit 2 wedstrijden natuurlijk geen lekker begin. Het was vandaag een fysieke wedstrijd op een zwaar veld, met veel duels. Het kon na rust alle kanten op gaan en wij waren vandaag de gelukkigste. Na twee nederlagen op rij, voelt dit erg lekker kan ik je zeggen. Ik hoop dat we de stijgende lijn van vandaag kunnen vasthouden. Volgende week spelen we de thuiswedstrijd tegen buurman ASC en ik verwacht dat dit een mooi potje gaat worden. ASC heeft, net als wij, een voetballende ploeg. ASC heeft dit seizoen een aantal goede spelers van VVSB erbij gekregen, dus we kunnen onze borst natmaken. We gaan het zien, deze overwinning geeft ons in ieder geval een stevige boost’’, aldus Thong tot besluit.

RVC’33 – Lugdunum 0-1 (0-0) 70. Van den Berg 0-1.

Basisopstelling Lugdunum: Verhoef, Gumus, Beij, Thong, Niersmann, Warmerdam, Isitir, ,Hiwat, Van den Berg, Bergwijn, Muanda.