Lugdunum sluipt na zege bij Stompwijk’92 naar koppositie

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum boekte bij Stompwijk’92 de derde overwinning op rij. Door dit resultaat, en het gelijke spel van Aarlanderveen, naderden de Leidenaren de lijstaanvoerder tot slechts 1 punt en zijn nu vice-koploper van de derde klasse A. De groenhemden waren, na een 1-2 ruststand, uiteindelijk met 1-3 te sterk voor de gastheren.

Lugdunum vloog op Sportpark de Meerhorst uit de startblokken en had al na twee minuten spelen een voorsprong te pakken. Na een indraaiende hoekschop van Rick Arnoldus was Jayden Bergwijn alert en kopte de bal binnen (0-1). Ozan Isitir was een paar minuten later dichtbij de 0-2, maar nu kon Stompwijk’92 -doelman Jesper van Leeuwen- terug tussen de palen- wel redding brengen.

De gastheren leken  overrompeld te zijn door het stormachtige Leidse begin, maar werden geholpen door een duwfout op Joeri van der Salm in het zestienmetergebied. Nick Ammerlaan bleef koel vanaf de strafschopstop en bracht de ploegen weer op gelijke hoogte (1-1). Vlak voor rust kwam Lugdunum opnieuw aan de leiding. Arnoldus, de uitblinker aan Leidse zijde, leverde een puntgave voorzet af op het hoofd van Isitir, die net iets eerder bij de bal was dan Van Leeuwen (1-2).

Na rust leek Lugdunum de wedstrijd snel te willen beslissen. Isitir raakte eerst nog de lat, maar vijf minuten daarna was het wel bingo voor de bezoekers. De doorgebroken Koos de Haas toonde zich niet zelfzuchtig en gunde de goed meegelopen Renaldo van den Berg de treffer (1-3). Stompwijk ‘92 wenste zich echter nog niet gewonnen te geven, maar ondanks enkele goede kansen voor Lars van Santen  en Ammerlaan bleef de verdiende aansluitingstreffer uit(1-3).

Voor Stompwijk ’92 was de nederlaag tegen Lugdunum alweer de achtste nederlaag op rij, maar desondanks heeft de club geen spijt van de overstap van de derde klasse zondag naar de derde klasse zaterdag. Stompwijk’92-voorzitter Michel Guijt licht toe: ,,Het is natuurlijk jammer dat de resultaten tot nu toe wat achterblijven, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat we nu tegen betere tegenstanders spelen dan vorig seizoen. Het zit tot nu toe ook nog niet echt mee. Ook vandaag kregen we voldoende goede kansen, maar die gingen er helaas net niet in. Voor onze vaste supporters was het even wennen aan de zaterdag, maar je ziet de meesten langzamerhand toch weer terugkeren. Als bestuur hebben we ook plannen om rondom de thuiswedstrijden van het eerste elftal het één en ander te organiseren, zodat het ook na afloop aantrekkelijk blijft om toch nog even in de kantine te blijven. We zijn in ieder geval erg blij met de indeling met regionale clubs, de sfeer in en buiten het veld is toch een stuk gemoedelijker dan we de laatste jaren hebben meegemaakt’’, aldus de preses tot besluit.

Stompwijk ’92 – Lugdunum 1-3 (1-2)  2. Bergwijn 0-1, 10. Ammerlaan 1-1, 44. O. Isitir 1-2, 51. Van den Berg 1-3.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna, L. van Santen, Van der Arend, Beuvink, Ammerlaan, Sweere, Van Veen, B. van Santen, Van der Salm, Knijff

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Beij, Hiwat, O. Isitir, De Haas, Van den Berg, Bergwijn, De Cler, Arnoldus, Brandt.