Lugdunum verslaat op eigen bodem laagvlieger Van Nispen

Derde klasse A (zaterdag)- Om aansluiting te blijven houden met de bovenste ploegen was een overwinning op rode lantaarndrager Van Nispen voor Lugdunum noodzakelijk. De ploeg van trainers Nino Poulina en Marco Harleman kende geen moeilijke middag. Het werd 3-1.

Aanvaller Ozan Isitir over het verloop van de wedstrijd: ,,We begonnen gedreven aan de wedstrijd. We wisten dat Van Nispen zou inzakken en wellicht op de counter zou loeren. Het was aan ons om de bal in een hoog tempo te laten circuleren en dat lukte redelijk. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar de afronding liet, zoals wel vaker, te wensen over. Halverwege de eerste helft maakte een verdediger van de tegenpartij hands in het eigen strafschopgebied. Renaldo van den Berg schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen. We bleven de bovenliggende partij en na pak hem beet een half uur spelen verdubbelden wij de score. Rick Arnoldus, de absolute uitblinker aan onze kant, gaf een prima pass op Koos de Haas die koelbloedig afrondde. Rick strooide vandaag met passes alsof het niets was, je kon echt zien dat hij in het verleden op een hoog niveau heeft gespeeld. Al met al gingen we met een verdiende voorsprong de rust in.”

Isitir over het tweede bedrijf: ,,We kwamen erg slap uit de kleedkamer, het was nonchalant, slordig en verre van balvast. Gelukkig kon onze tegenstander in deze mindere fase geen potten breken. Het duurde best wel even voordat we de draad weer hadden opgepakt. Na een ruim kwartier spelen in de tweede helft stond Arnoldus wederom aan de basis van een doelpunt. Met een splijtende pass stuurde hij De Haas weg die oog in oog met de keeper niet faalde. Heel kort na dit moment kregen we vanuit het niets een tegentreffer te verwerken. Het was een beetje een lullig doelpunt vanuit een klutssituatie. Ook onze opponent was verrast met dit cadeautje. Het restant van de wedstrijd kwamen we verder niet meer in de problemen en kregen we nog wat kleine kansjes. Helaas leverde dit geen doelpunten meer op.”

De sympathieke aanvaller tot besluit: ,,Dit seizoen is het een leuke, maar bovenal spannende competitie. De bovenste zeven ploegen kunnen allemaal nog kampioen worden. Dat heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt, eigenlijk altijd is er wel een ploeg die er met kop en schouders bovenuit steekt. We blijven het per wedstrijd bekijken en zullen geen enkele tegenstander onderschatten. Aan de sfeer binnen de groep ligt het niet, die is uitmuntend. Als team moeten we een goede reeks gaan neerzetten.”

Volgende week gaan de Leidenaren op bezoek bij VVSB uit Noordwijkerhout, een ploeg die op papier te kloppen zou moeten zijn. Hoewel Koudekerk met de schrik vrij kwam tegen de paarsgelen.