Sporting Leiden boekt belangrijke overwinning op Stompwijk’92

Derde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt op bezoek bij Stompwijk’92. De 2-4 zege had als gevolg dat de Leidenaren naar de tiende plaats op de ranglijst stegen en dus enigszins weg zijn uit de directe gevarenzone. Het is een belangrijk resultaat voor de ploeg, zo bekent Peter Hamelink: “We moesten de negatieve spiraal doorbreken.”

“We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd”, vertelt Hamelink. “We hadden in de openingsfase wat mooie aanvallen, maar die resulteerden niet in echte kansen. Vervolgens kwam Stompwijk op een 1-0 voorsprong (treffer Joeri van der Salm, red.), maar gelukkig was er voor ons voldoende tijd om de schade te repareren. Na zo’n twintig minuten scoorden we de gelijkmaker vanuit een strafschop en na een half uur kopte ik zelf de 1-2 binnen vanuit een vrije trap.”

Hamelink zag dat zijn ploeg in het laatste gedeelte van de eerste helft iets minder goed voetbalde. ,,Maar gelukkig hielden we de voorsprong vast tot aan de rust. In de eerste fase van de tweede helft hebben we nauwelijks iets weggegeven en vervolgens liepen we uit tot 1-4. Vlak voor tijd werd het nog 2-4, maar de drie punten waren voor ons. Die hadden we ook hard nodig, gezien het aantal punten dat we tot nu toe hebben gehaald.”

Hamelink vervolgt: ,,Voor ons was het gewoon nodig om na de onnodige verliespartij van vorige week drie punten te pakken. Mede omdat wij op vier punten stonden en Stompwijk op drie punten. Het is gewoon zaak dat we volgende week ook winnen van hekkensluiter Van Nispen. We hebben doordeweeks besproken dat we de negatieve spiraal waar we in zaten gewoon moesten doorbreken en ik wil niet zeggen dat het altijd slecht was, maar we pisten er elke keer naast.”

Volgens Hamelink heeft Sporting Leiden dit seizoen het doel om zich direct te handhaven. ,,Dus we mogen niet bij de onderste zes eindigen. Dus zeker zo’n wedstrijd tegen Alphen, met alle respect naar die jongens toe, hadden we gewoon moeten winnen. We hebben vandaag volkomen terecht gewonnen, maar ik denk dat wij nog beter kunnen. Vandaag was winnen gewoon het belangrijkst en dat hebben we gedaan. We horen thuis in de middenmoot en als je kijkt naar de selectie, moeten we dat prima kunnen halen.”

Op dit moment is nog onduidelijk wat er met de plek zal gebeuren die vervalt van het aan het einde van het seizoen stoppende VVSB. Onze redactie zal de vraagstelling neerleggen bij de KNVB.

Scoreverloop: Van der Salm 1-0, Boukhidous 1-1, Hamelink 1-2, Boukhidous 1-3 en 1-4, Beuvink 2-4.