Titel lonkt voor Koudekerk na benauwde zege

Derde klasse A (zaterdag)- Koudekerk ontving zaterdag op het zonovergoten eigen sportpark opponent Altior. Voor beide ploegen was het een uiterst belangrijk duel. De ploeg van trainer Jarno Verweij strijdt voor de titel, terwijl trainer Arjan van der Laan zijn ploeg moet behoeden voor degradatie. De wedstrijd was zeker niet hoogstaand, maar de spanning en strijd stonden garant voor een wedstrijd met een hoog amusementswaarde.

Het duel kende een repeterend scoreverloop. Tot driemaal toe trokken de mannen uit Langeraar een achterstand weer recht, zelfs met een man minder tijdens een groot gedeelte van de tweede helft. De apotheose kwam ver in de extra tijd van de voet van Youri Looyestijn, die een hoekschop kiezelhard achter de volstrekt kansloze doelman Mike van Tol volleerde. De met een bewonderwaardige inzet strijdende bezoekers werden uiteindelijk met 4-3 verslagen door de dolgelukkige ploeg van Verweij.

De wedstrijd begon hoopvol voor de thuisploeg met een vroege treffer van Mitchell Bons die de voorzet van de razendsnelle Jari Meertens geplaatst en hard binnen kopte: 1-0. Vervolgens hielden de ploegen elkaar in evenwicht en bleven kansen vooralsnog uit. De eerste kans voor de bezoekers, na een halfuur spelen, en werd door Ed van der Weijden gelijk tot doelpunt gepromoveerd: 1-1. Een vlammend schot van Meertens en het schot op de paal van Bons waren de spaarzame kansen voor de gastheren. In de extra tijd van de eerste helft kreeg de thuisploeg de voorsprong waar het wel recht op had. Wederom was het Bons die zijn ploeg naar de voorsprong schoot (2-1).

De tweede helft was nauwelijks in gang gezet of dezelfde Van der Weijden schoot zijn ploeg weer langszij: 2-2. De wedstrijd werd grimmiger, maar werd door de uitstekend, in de geest van referee Bas Nijhuis, fluitende (vrouwelijke) scheidsrechter Manon Plandsoen binnen de grenzen gehouden. Toch kon zij niet anders dan Tom van der Weijden, al vroeg in de tweede helft, met rood van het veld sturen. De toegekende vrije trap werd op schitterende wijze door Sem van Aalst verzilverd: 3-2. Van een wedstrijd was geen sprake meer.

Niet veel later weigerde Looyestijn de kans, na de een fraaie assist van Van Aalst,  om de wedstrijd op slot te gooien te verzilveren. De thuisploeg domineerde het vervolg van de tweede helft. Met nog een klein kwartier te spelen kwamen de gasten via een strafschop toch weer knap op gelijke hoogte: 3-3. Kort na de gelijkmaker in de zinderende slotfase kregen de bezoekers zelfs nog een kansje op de voorsprong. Net toen iedereen zich verzoend leek te hebben met een gelijkspel sloeg Looyestijn toe door op fantastische wijze de winnende aan te tekenen en zo de titel een stap dichterbij te brengen.

De matchwinnaar na afloop: ,,Het ging vandaag zeker niet gemakkelijk. Ook in het uitduel hadden we het lastig tegen deze stugge tegenstander. Het is vaker gebeurd dat we de tegenstander weer in het zadel hielpen. Deze overwinning geeft veel vertrouwen om volgende week de titel te pakken. Saillant detail, de scheidsrechter zei tegen de hoekschopnemer dat het de laatste kans was, en dan toch nog scoren, geweldig toch? De titel zou leuk zijn voor een aantal spelers die vertrekken. We juichen echter nog niet te vroeg.”

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat RVC’33 op het programma. Een zege betekent het kampioenschap voor de ploeg die sowieso al kan terugzien op een uitstekend seizoen.

Scoreverloop: 6. Bons 1-0,  28. Van der Weijden 1-1, 45. Bons 2-1, 47. Van der Weijden 2-2,. 55. Van Aalst 3-2, 78.  Heikoop 3-3, 90+6. Looyesteijn 4-3.

Basisopstelling Koudekerk:  Dorrepaal, Bennis, De Boer, Roosenbrand, Van Rijswijk, Van den Berg, Looyestijn, Van Aalst, Bons, Meertens, Cetinkaya.