Meerburg fluitend naar finale

Halve finale nacompetitie derde/vierde klasse (zaterdag) – Vierdeklasser Meerburg kreeg in de halve finale van de nacompetitie bezoek van WCR uit Rhoon. De gastheren waren vooraf enigszins bevreesd voor de geslepenheid van de ervaren Rijnmonders, maar al snel bleek deze angst volledig ongegrond te zijn. De Rijndijkers kwamen via een treffer van Lars Barthen al vlot op voorsprong en gingen met een comfortabele 3-0 stand richting de thee. Nadat Max van Steen na een uur spelen de 4-0 op het scorebord liet noteren, was de wedstrijd definitief gespeeld. Het zeer eenzijdige treffen eindigde uiteindelijk in een 7-1 overwinning voor de formatie van Nick Poot, die het in de finale (gespeeld op neutraal terrein) moet opnemen tegen het Langeraarse Altior.

Meerburg en WCR spelen op papier op hetzelfde (vierde klasse) niveau, maar daar was afgelopen zaterdag niet veel van te merken. Meerburg was de bezoekers op werkelijk alle fronten de baas en liet de arme gasten negentig minuten lang naar adem happen. De defensie van WCR had in de eerste helft met name haar handen vol aan de beweeglijke Floris Hazenberg en Jesse Jasperse, die keer op keer voor gevaar voor het doel van WCR-doelman Arjan Jongerius zorgden.

Ook na rust bleef de soeverein spelende thuisploeg het Rhoonse doel belegeren en leek een Zoeterwoudse overwinning met dubbele cijfers binnen handbereik. Het eindsignaal van scheidsrechter Arnoud Stolwijk werd door de Meerburg-aanhang met gejuich begroet, maar ook de bezoekers, die ondanks de hopeloze achterstand zeer sportief bleven spelen, waren zichtbaar opgelucht dat deze voetbalmiddag tot een einde was gekomen. Meerburg is nu nog één overwinning verwijderd van promotie naar de derde klasse. Sinds de overstap van Meerburg van de zondag naar de vierde klasse zaterdag (in het seizoen 2017/2018) lukte het de zwart-witten niet om promotie naar een hoger niveau te bewerkstelligen.

Max van Steen was met vier treffers en een assist de grote man aan de zijde van de thuisploeg. De 27-jarige spits, in het verleden onder meer uitkomend voor de hoofdmacht van FC Rijnvogels, heeft recent besloten om na dit seizoen te stoppen met voetbal, waardoor de ontmoeting van komende zaterdag tegen Altior de laatste wedstrijd in zijn voetballoopbaan zal gaan worden.

Van Steen kort na afloop van de wedstrijd: ,,We spelen de laatste tijd goed en zijn daarom met veel vertrouwen de nacompetitie ingegaan. Omdat we vandaag tegen een onbekende tegenstander speelden, is het in het begin even aftasten maar we hadden de wedstrijd al snel onder controle. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we alert moesten blijven en dat zij waarschijnlijk alles of niets zouden gaan spelen, maar ook in de tweede helft zijn we niet in de problemen gekomen. Al met al was het een hele lekkere middag voor ons, die ons veel vertrouwen geeft voor de finalewedstrijd van volgende week. Natuurlijk weet ik dat we nog steeds niets hebben en dat pas volgende week de prijs wordt uitgedeeld, maar ik denk dat we er klaar voor zijn. We hebben een fitte groep en zitten in een goede flow. Ik ben nog nooit gepromoveerd of kampioen geworden, dus het zou fantastisch zijn als ik mijn laatste wedstrijd mag afsluiten met een promotiefeest’’, zo blikte de aanvaller alvast vooruit.

Meerburg- WCR 7-1 (3-0) 6. Barthen 1-0, 41.T. Klumperman 2-0, 43. Van Steen 3-0, 60. Van Steen 4-0, 70. Van Steen 5-0, 74. Van Steen 6-0, 80. F. Hazenberg 7-0, 87. Zondervan 7-1.

Opstelling Meerburg: Haak, Verra, Straathof, Paulides, S. Hazenberg, Jasperse (68. Schade) Barthen (77. Van Haaster), T. Klumperman (77. Haverschmidt), Van Steen (77. Derksen),  F. Hazenberg, Overduin (68. M. Klumperman).

Foto’s: Jan van der Lubbe (ruim fotoverslag volgt)