MMO in slotseconden bij SJC toch nog onderuit

Vierde klasse A (zaterdag)- MMO leek zaterdag, via een goal van invaller Tijn van de Meent vlak voor tijd, toch een punt over te houden aan de uitbeurt bij SJC, maar in de dying seconds van de wedstrijd scoorden de gastheren alsnog de winnende treffer (3-2). Door dit resultaat, en de winst van Football Factory, is MMO de nieuwe hekkensluiter van de vierde klasse.

MMO speelde in de kustplaats een hele matige eerste helft en de 2-0 ruststand (treffers Jarret Glasbergen (spits SJC 2), Kevin Barkel (penalty)) was dan ook volkomen verdiend te noemen. In de rust greep MMO-trainer John van Berkel in en besloot om in de tweede helft één op één te gaan spelen. Deze wijziging van tactiek leverde al snel resultaat op, want Dirk Zwaan zorgde na een kwartier spelen voor de aansluitingstreffer (2-1). Hierna volgde een stormloop op het Noordwijkse doel en uiteindelijk wist Van de Meent na een scrimmage voor de gelijkmaker te zorgen (2-2). De wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen, maar de allerlaatste doelpoging van de gastheren via Jeffrey den Elzen zorgde voor grote teleurstelling bij de Hoogmadese ploeg (3-2).

Dat het in Hoogmade alarmfase 1 is, wordt ook door MMO-aanvoerder Thomas Bakker (zie bovenste foto) ruiterlijk erkend. Bakker:,,We hebben afgelopen week als spelersgroep de koppen bij elkaar gestoken en waren het met elkaar eens dat we het op deze manier niet gaan redden. We willen heel graag in de vierde klasse blijven, maar dan is het wel de hoogste tijd om punten te gaan pakken. Daarom is het extra zuur dat we een paar seconden voor tijd een punt weggeven, want we kunnen in deze fase elk punt goed gebruiken. De komende wedstrijden gaan we op bezoek bij Roodenburg en daarna krijgen we Kickers’69 thuis. Deze wedstrijden moeten we gewoon zes punten pakken, zo simpel is dat. Lichtpuntjes zijn wel dat onze keeper Albin van Wieringen er weer bij is en ook mijn broer Richard is op de weg terug is na een blessure. Richard kan met zijn ervaring het team over een dood punt heen helpen en dat kunnen we nu goed gebruiken. Er zijn nog elf wedstrijden te spelen, dus nog genoeg punten te behalen, maar dat het voor ons nu vijf voor twaalf is lijkt me duidelijk’’, aldus de captain tot besluit.

SJC – MMO 3-2 (2-0). 30. Glasbergen 1-0, 40. Barkel (strafschop) 2-0, 60. Zwaan 2-1, 88. Van de Meent 2-2, 90. Den Elzen 3-2.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen J .van der Meer, Van der Star, Van Goozen, Visser, Van der Hoorn, M. Bax, Zwaan, Ouwerkerk T. Bakker, J. Disseldorp.