Oguzhan Yazici draagt overwinning Roodenburg op aan trouwe supporters

Vierde klasse A (zaterdag) – Na drie wedstrijden op rij zonder overwinning was er vorige week een welkome driepunter tegen SJC. Kon de ploeg uit Leiden Noord dit resultaat een vervolg geven tegen Hazerswoudse Boys, een ploeg die aan een vrije val lijkt bezig te zijn? De mannen van Nouri Essaoui toonden karakter, de snel opgelopen 0-1 achterstand werd in de tweede helft binnen een paar minuten omgebogen naar een 2-1 overwinning.

,,We domineerden de eerste tien minuten op ons kunstgras, kregen echter al snel het deksel op de neus uit een in mijn ogen onterechte strafschop en zo was de achterstand een feit”, aldus doelwachter Oguzhan Yazici. Een mentale tik, want tot de rust waren de betere kansen en mogelijkheden voor de bezoekers maar bleef het verschil minimaal.

,,In de rust hebben we goed met elkaar gesproken, elkaar vertrouwen gegeven en waar we normaal gesproken slap uit de kleedkamer komen daar was dit nu anders en hebben we de gehele tweede helft gedomineerd.” Spelhervattingen zijn een sterk wapen voor de Leidenaren, zo ook deze wedstrijd want zowel de gelijkmaker als het winnende doelpunt vielen uit een vrije trap.

,,De gelijkmaker viel uit een vrije trap van rechts, deze belandde op de knie van invaller Sabir Serraj en in een beweging zette hij zichzelf voor de keeper en schoot de bal binnen. Niet veel later een directe vrije trap van een andere invaller, mijn neef Gökhan Yazici, welke doel trof en met nog een kwartier te spelen stonden we op voorsprong.” Van een slotoffensief van de tegenstander was geen sprake, de winst kwam ook niet meer in gevaar.

,,Dit is echt een overwinning van het collectief. Ik merk dat spelers groeiende zijn, zich steeds meer ontwikkelen en dat we ook volwassener gaan spelen. We leggen onszelf voor dit seizoen zeker geen druk op en bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, maar gezien de ontwikkeling en progressie willen we volgend seizoen echt mee gaan doen om de prijzen. Op dit moment zijn we nog niet constant genoeg, zit er een te groot verschil tussen de pieken en dalen.”

Zelfverzekerde taal van een uitstekende keeper, die ook nog even de Ramadan wil benadrukken. ,,Ik ervaar bij ons geen last van de Ramadan, sterker nog het lijkt erop dat het ons sterker maakt en dat wij er juist kracht uit putten. Als grap hebben we al tegen elkaar gezegd dat we iedere zaterdag moeten gaan vasten gezien de resultaten van de laatste twee weken.” Wie wint mag het laatste woord hebben ,,Wij dragen deze overwinning op aan onze trouwe supporters die ons iedere week steunen, weer of geen weer en ook in deze periode kunnen we op ze rekenen.”

Volgende week een inhaalwedstrijd tegen rode lantaarndrager Kickers’69, drie op een rij betekent weer wat lucht richting de onderkant en komt plek vier zelfs in zicht.

Roodenburg – Hazerswoudse Boys 2-1 (0-1) 12. Meijer 0-1, 75. Serraj 1-1, 77. G. Yazici 2-1.

Basisopstelling Roodenburg: O. Yazici, Belkir, Bezzai, Mkadmi, Rijsdam, M. Azarfane, Mizab, Bhour, Matoug, A. Azarfane, Er-Rabt.

En de 2-1 met dank aan de Leidse club: