Slordig Meerburg wint van af en toe blaffend Kickers’69 (plus nababbel)

Vierde klasse A (zaterdag) – Vooraf. De top drie lijkt voor de ploeg van Jelle Korbee inmiddels uit zicht, een tweede overwinning op rij geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Best of de rest en periode drie is de actuele doelstelling, voor de tegenstander uit Leimuiden gelden andere belangen. Degradatie lijkt een kwestie van tijd, de overwegend jonge ploeg probeert de huid zo duur mogelijk te verkopen en dat lukte zaterdagmiddag bij vlagen. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0, een regelmatige overwinning voor de thuisploeg en een logische nederlaag voor de opponent.

De ploeg van trainer Dennis Bos begon feller aan de wedstrijd. In de beginfase waren er een aantal mogelijkheden maar het vizier van Brian van Vliet en Milan Otgaar stond niet op scherp. De gastheer liet zien uitermate effectief te zijn want de eerste beste aanval leverde gelijk een voorsprong op. De van een schorsing teruggekeerde Julian van Haaster schoof de bal uiterst beheerst langs doelman Jeroen Tent, dit na een prima voorzet van Kas van der Werf.

In het eerste halfuur speelde Kickers’69 georganiseerd, kwam er vanuit de omschakeling af en toe gevaarlijk uit en moest de ploeg uit Zoeterwoude het vooral hebben van spelhervattingen. Na ruim dertig minuten op de klok was het Tom Klumperman die vanaf de linkerkant naar binnen trok en zijn inzet voor hem aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn zag gaan. Het laatste kwartier was duidelijk voor de Rijndijkers, echter het spel was slordig, onrustig en er was teveel gebrei rond en in de zestienmeter. Opvallende gebeurtenissen verder, Max van Steen en Van Haaster kwamen ongelukkig met de bal in aanraking en hapten beiden naar lucht en in blessuretijd een onnodige gele kaart voor Leimuidenaar Rick Straathof.

De eerste speldenprikken na de thee waren opnieuw voor de bezoekers, maar rond het uur werd de voorsprong verdubbeld door de thuisploeg. Een hoekschop van Ramon Weijers, betrokken bij de meeste spelhervattingen, werd na het bewust laten gaan van de bal door Van Steen door Sam van Braak binnengelopen. De wedstrijd was gespeeld, Kickers’69 was niet bij machte om nog echt gevaarlijk te worden en de gastheer geloofde het verder wel.

Invaller Otis Derksen bracht vijf minuten voor tijd de eindstand op 3-0, een weinig verheffende wedstrijd eindigde zo in een overwinning voor de ploeg die er het meeste recht op had. Minpuntje voor de Zoeterwoudenaren was het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Max Glasbeek, last van de knie was het oordeel achteraf van de speler in kwestie zelf. ,,Een knieblessure speelt me weer parten. Ik ben er een tijd uit geweest en toen is besloten om niet te opereren. De arts vond dit niet nodig, met het sterker maken van de spieren rondom het gewricht kon het euvel verholpen worden maar na een ogenschijnlijk onschuldig duel in de eerste helft kreeg ik er toch weer last van. Even afwachten dus.”

Assistent trainer Ronald van Delft was gematigd tevreden. ,,Wij speelden onrustig, onnauwkeurig en leden te veel balverlies. De drie punten zijn het belangrijkste, maar de uitvoering kan en moet beter zeker als we straks tegen directe concurrenten spelen.”

Door het verlies van NSV’46 en Teylingen klimt Meerburg naar plek vijf en is het verschil met plek vier slechts een punt, het seizoen krijgt dus nog een spannende afsluiting. Kickers’69 verliest uiteindelijk met duidelijke cijfers en is vrijwel gezien voor handhaving, hoewel de ploeg nog wel meer thuiswedstrijden speelt dan op verplaatsing.

Meerburg – Kickers’69 3-0 (1-0) 7. Van Haaster 1-0, 58. Van Braak 2-0, 85. Derksen 3-0.

Basisopstelling Meerburg: S. Hazenberg, Glasbeek, F. Hazenberg, Van Steen, Van Braak, De Rooy, Straathof, Van Haaster, Weijers, Klumperman.

Basispstelling Kickers’69: Tent, B. Straathof, R. Straathof, M. Straathof, Hup, Mollers, Van Vliet, Witkop, Otgaar, Roos, J. Straathof.

Beluister hier nog een vraaggesprek van Arie Koeman met Dennis Bos, de trainer van Kickers’69.