NSV’46 in eigen huis te sterk voor FC Oegstgeest (plus foto’s)

Vierde klasse (zaterdag) – NSV’46 sloot haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen af met een 3-1 overwinning op runner-up FC Oegstgeest. De ploeg uit Noorden hield door deze zege uitzicht op een p/d-plek, terwijl de formatie van Huig-Jan Heeringa in haar laatste competitiewedstrijd, tegen Warmunda dat de punten ook hard nodig heeft, nog aan de bak moet om te voorkomen dat het zeker gewaande nacompetitieticket uit de Oegstgeestse handen glipt.

De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Florencio Faneyte bediende Robin van Koert op maat, die de 1-0 aantekende. Na 25 minuten spelen tekende Joshua Overvliet, vanaf elf meter, voor de gelijkmaker. Vlak voor rust mocht ook de thuisploeg vanaf de strafschopstip aanleggen. Van Koert klaarde dit klusje in twee instanties, zodat de ploegen met een 2-1 ruststand richting kleedkamer gingen. In de tweede helft gingen de bezoekers nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar invaller-doelman Berry Mastwijk voorkwam met een uitstekende redding de 2-2. Een kwartier voor tijd zorgde Jeffrey Pieterse voor de 3-1 en zette met zijn treffer de eindstand op het scorebord.

FC Oegstgeest-doelman Gijs Jansen zag zijn ploeg, na de nederlaag van vorige week tegen Meerburg, dus opnieuw verliezen, maar Jansen gaat er desondanks vanuit dat het nacompetitie-ticket voor de Voscuyl-ploeg niet meer in gevaar gaat komen. Jansen:,, Mijn verwachting is dat het komende zaterdag geen makkelijk potje gaat worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we tegen Warmunda de punten in eigen huis houden. We hebben aan een gelijkspel genoeg om de derde plaats zeker te stellen, maar op een puntje gokken is natuurlijk altijd gevaarlijk’’, aldus de goalie.

NSV’46-trainer Dennis Tijssen, bezig aan zijn eerste seizoen bij NSV’46, blikte alvast terug op het, bijna, afgelopen competitiejaar. Tijssen: .,,Onze doelstelling was om in de top 5 te eindigen en dat is gelukt. Als we volgende week bij SJZ winnen, dan eindigen we minimaal als vierde in de eindklassering en daar kunnen we alleen maar tevreden over zijn. We maken ook nog steeds kans op het winnen van de derde periode of een vervangende periode, maar daarvoor zijn we wel afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Hoe dan ook, we hebben dit seizoen een basis gelegd waar we het volgende jaar mee verder kunnen”, aldus Tijssen.

NSV’46 – FC Oegstgeest 3-1 (1-1) 7. Van Koert 1-0, 25. Overvliet 1-1, 40. Van Koert 2-1, 75. Pieterse 3-1.

Foto’s: Paul Lichtenbeld