Frustrerende middag resulteert in remise voor FC Oegstgeest

Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest beleefde zaterdag een frustrerende middag. Een goede eerste helft leverde de ploeg van Huig Jan Heeringa een terecht 1-0 voorsprong op, maar in de tweede helft ging het snel bergafwaarts. De 3-3 eindstand zal voor de neutrale toeschouwer als buitengewoon prettig zijn ervaren; hoe anders was dat voor FC Oegstgeest zelf.

Vraag het maar aan Roy Elkerbout. ,,Als je het ons van tevoren zou hebben gevraagd, zouden we nooit tevreden zijn geweest met een gelijkspel tegen Alphen.” Bij rust zag het er ook niet naar uit dat de wedstrijd uit zou lopen in een remise. ,,We waren de dominante ploeg in de eerste helft en gaven nauwelijks kansen weg tegen Alphen.” Het resulteerde in een 1-0 voorsprong voor FC Oegstgeest.

De tweede helft verliep echter anders dan gehoopt. Binnen drie minuten kwam Alphen op gelijke hoogte en wat volgde was een potje tijdrekken. ,,We mogen het niet de schuld geven, maar op een gegeven moment duurde elke inworp of doeltrap voor mijn gevoel anderhalve minuut.” Elkerbout was ook niet tevreden met het optreden van de arbitrage: ,,Ik heb echt alle respect voor die man, die op zijn vrije zaterdagmiddag die wedstrijd voor ons floot. Maar hij voelde de wedstrijd slecht aan.”

,,We haalden ons niveau niet”

,,We haalden gewoon ons niveau niet vandaag”, moet Elkerbout vooral eerlijk bekennen. ,,We maakten laat in de wedstrijd de 3-3 nadat we de wedstrijd eerder weg hadden gegeven en dat is een terechte eindstand.” De frustratie van het tijdrekken en het tegenvallende resultaten uitte zich na de wedstrijd in het nodige duw- en trekwerk. ,,En dan sta je daar als groep volwassen kerels aan elkaars shirt te trekken en tegen iedereen aan te duwen.”

Elkerbout is schuldbewust en kijkt terug op een vervelende middag. ,,Alphen heeft een aantal goede spelers lopen hoor, vooral die spits. Maar wij hadden hier nooit puntenverlies mogen incasseren.” De zes evenredig verdeelde doelpunten in het duel zullen voor de neutrale toeschouwer een heerlijke wedstrijd hebben betekend. FC Oegstgeest heeft het anders ervaren en zag Teylingen en SJZ wat verder weglopen.

FC Oegstgeest – Alphen: 3-3.

Doelpuntenmakers: Brom, Van Moorsel 2/ El Hallabi 3