Warmunda maakt na rust het verschil tegen Kickers’69

Nacompetitie 4e/ 5e klasse- Warmunda won zaterdagmiddag op overtuigende wijze van Kickers ’69. De ploeg van trainers Barry van Rijn en Remco Breuer, dat in de laatste acht wedstrijden slechts driemaal het net wist te vinden, scoorde er in dit toetje tegen de Leimuidenaren lustig op los. Met 6-1 werd de ploeg van trainer Angelo Leverock huiswaarts gestuurd.
Na een 2-1 ruststand werd zijn ploeg in de tweede helft zakelijk naar de forse nederlaag gespeeld. Na een nerveuze openingsfase van beide ploegen gaf de staf op niet misverstane wijze aan dat hun manschappen te vaak de verkeerde kleur aanspeelden. Toeval of niet, direct na de vermaning schoot, na slecht uitverdedigen, Reza Rajabzadah de 1-0 binnen, welke met een aantal salto’s gevierd werd door de doelpuntenmaker.
De bezoekers, afgelopen dinsdag nog te sterk tegen NOC Kralingen bij de eerste horde, hadden zestig tellen later al op gelijke hoogte kunnen komen. Carlos Gerard, de meest opvallende speler bij de gasten, verzuimde zijn grote kans te verzilveren. Dezelfde speler kon zich even later revancheren, maar schoot van korte afstand hoog over. Een hoekschop halverwege de eerste helft leverde alsnog de gelijkmaker op voor de gasten. De mazzelgoal belandde uit de handen van doelman Wesley Kerkvliet via de rug van een teamgenoot in het lege doel: 1-1.
Tien minuten voor rust, in de gelijk opgaande eerste helft, kopte Nick van Riessen tegen het aluminium, waarna de terugspringende bal voor de voeten van Stan van Rijn belandde die vervolgens hard binnen schoot: 2-1. Bij zijn treffer raakte hij geblesseerd wat hem de wedstrijd kostte.
Na rust weigerde invaller Robert Steemers direct al de kans om de score op te voeren. De prachtig aangesneden voorzet van de snelle en sterk spelende Kevin van Bentem werd door van Riessen wel tot doelpunt gepromoveerd (3-1). De wedstrijd die vooral in de tweede helft veel onderbrekingen kende door de nodige overtredingen was na de 4-1 van Jasper Kortekaas uit de assist van Van Bentem wel beslist. Kickers gaf zich evenwel niet gewonnen en kreeg via Kevin Ekelschot nog de kans om de stand wat dragelijker te maken, maar de aanvaller faalde.
Steemers schoot zijn ploeg binnen de minuut met zijn twee treffers, waarvan de 5-1 om in te lijsten was, naar de forse 6-1 zege. De ploeg verzekerde zich met de overwinning voor de volgende ronde, terwijl de ploeg van trainer Leverock volgend seizoen weer in de vijfde klasse acteert.
Jasper Kortekaas: ,,Vooral in de tweede helft maakten we het verschil. Afgelopen dinsdag hebben we een degelijke ploeg aan het werk gezien. Na een gelijk opgaande eerste helft moesten we geduld opbrengen om het verschil in de tweede helft te maken. Daarin kwam het verschil naar voren tussen de vierde en vijfde klasse. We hebben een slechte fase achter de rug, maar we gaan nu vol vertrouwen op naar de volgende wedstrijd.”
,,Dit hadden we niet verwacht na de eerste helft”, sprak de teleurgestelde Gerard na de wedstrijd. ,,We kwamen simpelweg tekort ondanks de kansen die we kregen. Ook ik miste wat kansen. Na de 3-1 en 4-1 was het geen wedstrijd meer. Het liefst speel ik zo hoog mogelijk. Afgelopen dinsdag speelden we een goede wedstrijd. Deze nederlaag komt zeker hard aan.”
Warmunda- Kickers’69 6-1. 9. Rajabzadah 1-0, 22. eigen doelpunt 1-1, 35. Van Rijn 2-1, 58. Van Riessen 3-1, 68. Kortekaas 4-1, 85. Steemers 5-1, 86. Steemers 6-1.
Basisopstelling Warmunda:  Kerkvliet, Van Leeuwen, Van Noort, Schiferli, Van Riessen, Rajabzadah, Korenvaar, Kortekaas, Van Rijn, Van Kesteren, Van Bentem.
Basisopstelling Kickers’69: Möllers, Staathof, Den Hoed, Van der Hoorn, Van der Weijden, Van Dijk, B. van Vliet, Otgaar, Roos, Ekelschot, Gerard.