Woubrugge doet wat het moet doen en wint van Hazerswoudse Boys

Vierde klasse A (zaterdag)- Op speeldag 21 ging VV Woubrugge op bezoek bij Hazerswoudse Boys. De Nolina Boys hadden maar één missie, de volle buit pakken om zo rechtstreekse degradatie ver achter zich te laten. Dat lukte, het werd 0-1 door een doelpunt van Dennis Boer. Het uitvallen van doelman Michael Kneulman was wel een heuse smet op de winstpartij.

Matchwinner Dennis Boer over de wedstrijd: ,,Het begon eigenlijk dramatisch voor ons. Hazerswoudse Boys kwam furieus uit de startblokken, iets wat we overigens wel hadden verwacht. Een bal van de buiten de zestien werd de korte hoek ingeschoten, onze keeper maakte een wereldredding, maar raakte daarmee geblesseerd. Zijn schouder was uit de kom, de hulpdiensten kwamen en de wedstijd werd een half uur stilgelegd. Even was er twijfel of we door zouden spelen, maar als ploeg besloten we dit wel te doen en alles te geven. Na deze onderbreking bleef onze tegenstander vol de aanval zoeken en konden wij van onze kant eigenlijk alleen maar tegenhouden. Een kwartier voor rust kregen we pas een beetje grip op de wedstrijd. Vince Angenent kreeg twee behoorlijke mogelijkheden de scoren te openen, helaas zonder resultaat. Aan de andere kant raakte de Hazerswoudenaren de paal kort voor rust.”

De aanvaller over het tweede bedrijf: ,,Na rust stonden we beter en hadden we minder moeite met onze opponent. Na pakweg twintig minuten spelen viel de bal er net tussen op het randje van hun strafschopgebied en met de binnenkant van de voet opende ik de score. Hierdoor leek hun verzet gebroken en zijn we tweede helft niet meer in de problemen geweest. Zeker niet toen zij ook nog eens met tien man kwamen te staan. Sterker nog, we hebben zelf nog zeker wel een stuk of vier honderd procent kansen gehad. Behoudens het eerste deel van de wedstrijd waarin Hazerswoudse Boys echt feller was, is dit een terechte overwinning voor ons. Zeker als je kijkt naar het aantal mogelijkheden dat we gedurende het tweede deel van de wedstrijd nog hebben gehad. Deze overwinning dragen we als ploeg op aan onze keeper Michael.”

Door deze overwinning klimt Woubrugge naar de tiende plaats op de ranglijst ten koste van Warmunda. Een plek die overigens aan het einde van de competitie nacompetitie voor lijfsbehoud zou betekenen. Maar zover is het nog lang niet. Volgende week staat er een kraker op het programma. Op eigen bodem ontvangen de groen-witten Warmunda, wordt het stuivertje wisselen of kunnen de groenwitten nog verder omhoog gaan kijken?