Woubrugge in de laatste tien minuten naar belangrijke zege tegen Warmunda

Vierde klasse A (zaterdag)- Het gezegde “je bent zo goed als je laatste wedstrijd” zou weinig goeds voorspellen, aangezien beide teams vorige week het onderspit delfden. Gaan we nog iets verder terug, dan hadden de Warmonders maar één schamel puntje uit de laatste vier wedstrijden weten te vergaren, opponent Woubrugge maakte het zelfs nog bonter door al zes wedstrijden op rij zonder punten het speelveld te verlaten. Geen leuke statistieken, maar voor de bezoekers geldt nog dat ze een buffer hebben en alles nog in eigen hand kunnen houden. Woubrugge zal nog vol aan de bak moeten, want directe degradatie is nu zelfs weer een reële optie. Ook na de zege op deze speeldag (2-1) blijft dit onveranderd, aangezien de directe concurrent Sporting Leiden eveneens won.

De thuisclub begon met een stevige wind in de rug en in het eerste kwartier werden zij gevaarlijk middels Robbin van der Hulst en Dennis Boer. Daarna namen de Overbos bewoners het heft in handen en kwam het vooral via de rappe Kevin van Benten bijna tot scoren. Vlak voor rust schoot Van der Hulst knap met buitenkant rechts in, maar Wesley Kerkvliet redde knap. Even later was hij kansloos bij dezelfde speler, alleen ging zijn harde schot naast. De grootste kans in de eerste helft werd tot de laatste minuut bewaard, Van Benten werd weer eens de diepte in gestuurd en hij gaf de bal op een presenteerblaadje op Jasper Kortekaas die te slap inschoot en zodoende kon Gijs den Hertog nog redden. Op slag van rust sloeg de vlam in de pan. De Champions League week ligt weer achter ons, niet dat het spelpeil daar logischerwijs aan kon tippen, maar het opstootje met bijna alle spelers en technische staf zou zo maar in Bernabéu of in de Allianz Arena kunnen hebben plaats gevonden.

De bezoekers kwamen vervolgens beter uit de kleedkamer en eerst werd een schot van Brian van Noort nog met geluk gestopt en even later brak Nick van Riessen door, maar hij werd door Den Hertog omver gelopen en de scheidsrechter leek naar de stip te wijzen, alleen na overleg met de grensrechter van de thuisclub werd de bal buiten de zestien gelegd. Van der Hulst worstelde zich wederom alleen voor de keeper, maar zijn bekeken inzet rolde naast.

Warmunda was al een paar keer gevaarlijk geweest via vrije trappen. Kortekaas bracht de bal in van links, Den Hertog kon de bal niet goed verwerken en Van Noort was attent: 0-1. ,,Ik hield al rekening met een rebound en kon gelukkig het laatste zetje geven. Ik ga altijd mee naar voren met standaardsituaties en toevallig had onze trainer deze week tijdens de training gezegd dat het wel weer eens tijd werd voor een doelpunt. Ik was er na onze voorsprong nog lang niet zeker van en hield de klok in de gaten, Woubrugge vecht voor lijfsbehoud en blijft net als ons altijd strijden. De clubs lijken wat dat betreft wel op elkaar. Deze nederlaag komt hard aan en het is eigenlijk ongelooflijk dat we toch weer naar beneden moeten kijken, voor de winterstop deden we nog mee om de bovenste plekken. Na blessures van vijf basisspelers hebben we het moeilijk gekregen, al heb ik er nog alle vertrouwen in dat het goed afloopt.”

Tien minuten voor tijd kwam de gelijkmaker op het scorebord uit een uitgespeelde aanval. Gino Rolfes werd vrijgespeeld, trok de bal terug en aanvoerder Boer bracht de 1-1 op het wedstrijdformulier. Daarna was Van der Hulst eindelijk succesvol: ,,Het werd tijd dat ik eens zou scoren, ik had voor en na rust al verschillende goede mogelijkheden gehad en deze winnende maakte alles goed. De bal bleef een beetje hangen door de wind en ik kon de bal net voor de keeper nog inkoppen, hij raakte me nog vol in de zij en dit was voor mij wel einde wedstrijd. Nu dit de winnende bleek te zijn neem ik de pijn voor lief, een hele belangrijke treffer, want de vijfde klasse trekt mij eigenlijk niet zo. Ik speel al van jongs af aan bij Woubrugge en nu zo’n drie jaar in het eerste en hoop over twee weken iets minder kansen te missen en in ieder geval te winnen van een naaste concurrent.” De bezoekers drongen nog aan, maar er kwam geen verandering meer in de stand.

Volgende week gaat Warmunda het op sportpark Het Overbos opnemen tegen Stomwijk’92, de hoogste tijd om weer eens een overwinning te pakken want de Stompwijkers zijn inmiddels al tot op drie punten genaderd. De Woubruggenaren gaan vol vertrouwen naar de sleutelstad voor de kelderkraker tegen Sporting Leiden.

Woubrugge-Warmunda 2-1 (0-0). 66. Van Noort 0-1, 81. Boer 1-1, 84. Van der Hulst 2-1. Scheidsrechter: Brandsma

Basisopstelling Woubrugge: Den Hertog, Peters, De Groot, T. van de Geijn, Hoogendoorn, Veltman, R. van Rijn, Boer, Angenent, Rolfes, Van der Hulst.

Basisopstelling Warmunda: Kerkvliet, Rajabzadeh, Van Leeuwen, B. van Noort, Korenvaar, Van Dam, Kortenkaas, Schiferli, Van Bentem, Van Kesteren, Van Riessen.

Foto’s: Jan van der Lubbe, reportage volgt later vandaag!