maandag, mei 27, 2024
HomeStatistiekenTopscorersSpelers-en topscorersklassement

Spelers-en topscorersklassement

-

Komende vrijdag zijn deze twee (eigenlijk drie, want we splitsen de eerste/ tweede en derde/vierde klasse op in het spelersklassement) items weer terug te vinden op deze site, bijgewerkt en al. Er waren niet veel verschuivingen, maar toch weer de moeite waard van het bekijken.

Eerste en tweede klasse

In het spelersklassement kregen enkel RCL en UDO punten. De Leiderdorpers werden verplicht om het duel met BVCB over te spelen, terwijl de formatie uit Oegstgeest een achterstallige wedstrijd had open staan tegen Vredenburch. Beide clubs wonnen, maar bij het duel van UDO zat een nare nasmaak, omdat de tegenstander iets weg had van een stier en een rode lap. Bij de ploeg van Frank Bloemheuvel kreeg Michel Bloemheuvel, matchwinnaar, de punten en klom William van Vliet, ondanks een rode kaart ook weer in het klassement. Matthijs de Vreede toonde zich een bekwame doelman en pakte ook terreinwinst in het klassement. Bij UDO scoorde Armond Dzulakian het hoogst en werden er ook punten gegeven aan Danny Kromwijk en Thomas Goebel. In de top van het klassement veranderde niet bijster veel.

Derde en vierde klasse

In dit klassement is het onverminderd spannend. Wel is er een nieuwe leider. Of eigenlijk ook weer niet. Rian Rosier van vv Leiden had al de meeste punten, maar stond twee keer in de vorige lijst met twee keer een aantal punten. Een schoonheidsfoutje derhalve. De aanvaller van vv Leiden is nu de leider in de rangschikking, maar er is een hele horde aan achtervolgers.
Docos zondag kwam in actie en dat leverde drie spelers twee punten op: Mark Cerdijn, Jan-Willem Besselse en Cenny Scheffer. Lugdunum verloor in de derde klasse zaterdag, maar twee spelers kwamen in hun beoordeling boven het maaiveld uit. Gwen Koet en Nino Poulina. Vanzelfsprekend maakten zij dus een sprongetje op de ranglijst.

Tot nu toe werden 246 spelers in de derde en vierde klasse op de ‘bon geslingerd’. Bij de ploegen van de eerste en tweede klasse waren dat er tot dusverre 95. Inde derde en vierde klasse komen evenwel wel veel meer spelers uit.

Topscorerslijst

Ook hier niet al teveel wijzigingen. De topschutters van de week werden in elk geval Freek Tilman (3), Mark Cerdijn (2), Armond Dzulakian (2) en Danny Kromwijk. Cerdijn verdedigt de kleuren van DoCoS zondag en de andere spelers werkten mee om twee keer een kwartet vol te maken voor UDO in de 8-1 (!) zege.

Ook nu geldt: mocht er een fout gevonden worden…laat het ons weten. Aanvullingen zijn ook altijd welkom (denk aan ontbrekende posities).

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read