maandag, april 15, 2024
HomeLFCLFCRodriques over Boshuizen: ,,Verbondenheid en goede sfeer"

Rodriques over Boshuizen: ,,Verbondenheid en goede sfeer”

-

Garry Mendes Rodriques scoort, laat andere scoren en bedankt FC Boshuizen dat hij de kans kreeg zijn talenten te etaleren. Zijn niet geringe inbreng heeft er tot dusverre toe geleid dat de Leidenaren de ranglijst van de eerste klasse aanvoeren.

Twintig jaar geleden zag Gary Mendes Rodriques het levenslicht in Rotterdam-West. Zijn ouders, van oorsprong Kaapverdianen, zagen hun telg al vroeg achter een bal aan lopen. Via Rotterdamse clubs en een Portugees avontuur kwam hij terecht bij FC Boshuizen. In de havenstad begon hij ooit bij Spartaan’20 in Zuid. Al snel werd hij opgemerkt door Sparta. Ook Ajax en Feyenoord toonden interesse. Logistiek gezien was de stadionclub voor de handliggend. Op zijn zestiende werd Rodriques te licht bevonden en zo moest hij afscheid nemen van spelers als Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Kay Ramsteijn, Jordy Clasie en Jerson Cabral (tevens zijn neef). Aan de vooravond van het volgende competitieduel sprak onze redactie met de speler die het betaalde voetbal nog niet geheel uit zijn hoofd heeft gezet.

Boshuizen rodriquesJe scoort aan de lopende band, waar gaat dit eindigen?

,,Ach, ik doe gewoon altijd mijn best en ik wil alleen maar winnen met de ploeg. Of ik nu scoor of niet. Tot nu toe gaat het maken van doelpunten mij wel goed af (elf keer tot nu toe, red.) en ook heb ik al negen assists kunnen geven. Ik zit in een lekkere flow, die ik trouwens ook beleefde tussen mijn tiende en vijftiende levensjaar.

FC Boshuizen wint veel en het lijkt ook steeds makkelijker te gaan.

,,Als team hebben we een grote verbondenheid en gunnen we elkaar ook veel. Er is op de club een sfeertje gecreëerd die mij uitstekend bevalt. Doordeweeks trainen we best wel relaxed, er staat niet veel spanning op de groep. We hebben de meeste tegenstanders een keer gehad. Enkel naar VELO ben ik benieuwd, want zij staan kort op ons. De gevolgde weg moeten we blijven volgen en geen enkele tegenstander onderschatten. Dan gaat de hoofdklasse meer en meer lonken. Ik weet wat het is om veel te winnen, want dat heb ik bij Sparta en Feyenoord in de jeugd ook veel meegemaakt.”

Komende zondag speelt FC Boshuizen bij Pancratius. Weer drie punten?

,,Ik had nog nooit van deze club gehoord, het zegt me werkelijk niets. Als Boshuizen maar geconcentreerd speelt dan mag ook deze wedstrijd geen probleem zijn. We scoren vaak snel en daar trekken we in het vervolg van de wedstrijd voordeel uit.”

Vorig jaar speelde Boshuizen in de subtop, maar er zit nu meer in. Wat is het geheim?

,,Het is simpel. Achterin zit het vaak potdicht en hebben we sterke verdedigers staan. OP het middenveld wordt de tweede bal vaak gepakt en daar profiteren onze snelle en veelscorende spitsen weer van.”

FC Boshuizen herbergt nogal wat culturen in de hoofdmacht. Geeft dat wel eens problemen?

,,Nee, zeker niet. Ik geloof dat er wel acht landen vertegenwoordigd zijn in de selectie. Marokkanen, Turken, Surinamers, Kaapverdianen, Nederlanders en Afrikanen. En dan mis ik vast nog wat. Onderling zijn er geen problemen. Mario (Koswal, red.) kan als trainer prima communiceren met de groep.”

Kan je nog iets vertellen over je Portugese uitstap?

,,Ik heb een tweejarig jeugdcontract gehad bij Real Massama, een club uit de tweede divisie. Dat is een satellietclub van Sporting. Op een zeker moment ging het fout met mijn zaakwaarnemer en toen kwam er een abrupt einde aan. Ik heb daar heel veel geleerd en met plezier gevoetbald. Zij hebben mij daar meer volwassen laten worden en van die bagage maak ik nu gebruik.”

Al enig idee wat er na FC Boshuizen komt?

,, Daar ben ik niet mee bezig. Mijn best doen komt op de eerste plaats. Ik wil dolgraag kampioen worden en dan in de hoofdklasse spelen. Ja, ik wil hogerop. Ik hoor af en toe wel wat geruchten, maar als het concreet wordt dan pas heb ik een luisterend oor. Voorlopig moet ik nog een gesprek krijgen op deze club.”

Spreek je regelmatig met neefje Jerson Cabral?

,,We hebben in dezelfde jeugdteams gespeeld. Toen ik naar Portugal vertrok, zijn we wat uit elkaar gegroeid. We hebben nog wel een band en zien elkaar bij familieaangelegenheden. Ook doen we veel aan pingen via de PC. Ja, dan spreken we veel over voetbal, onze levensomstandigheden en familie. En niet te vergeten; over vrouwen.”

Wil je nog iets toevoegen?

,,Ik hoop hogerop te komen en dat we met Boshuizen de stap kunnen maken naar de hoofdklasse. Verder hoop ik mij verder te kunnen ontwikkelen en wens ik iedereen geluk.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read