zondag, mei 26, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementStanden en rangen in het spelersklassement

Standen en rangen in het spelersklassement

-

spelersklassement 2012 2013De trainers, leiders en andere voetbaldeskundigen hebben de voorbije maanden gesproken en daardoor zijn we in de winterstop aangekomen bij de tussenstand van het spelersklassement. Zoals bekend zijn er twee klassementen: voor de eerste en tweede klasse enerzijds en voor de derde en vierde klasse anderzijds. Morgen wordt de tussenstand gepubliceerd en zal onze redactie ook de samenstelling weergeven van de twee elftallen met de beste spelers tot nu toe. Voor nu nog enkele wetenswaardigheden n.a.v. de beperkte speelronde in het voorbije weekeinde.

 

Eerste en tweede klasse

 

Joey ZandbergenDit keer geen punten voor spelers die nog op nul stonden. Wel heeft er een wisseling van de wacht plaatsgevonden en dus valt er morgen een nieuwe nummer 1 te vermelden. De meeste clubs hebben nog net niet de helft erop zitten van het aantal wedstrijden, maar toch is er een groepje spelers die bijna wekelijks punten toebedeeld hebben gekregen vanwege uitstekende optredens. Joey Zandbergen (foto) van FC Rijnvogels spant de kroon met tien ‘caps’. Adem Dogan (FC Boshuizen) en Michael de Roode (GHC) volgen met negen benoemingen, terwijl Niels van den Burg (UVS) en Danny Maaskant (GHC) ook al acht keer ‘op de bon werden geslingerd’. Van buiten de top tien wil onze redactie vermelding maken van spelers die meerdere keren achter elkaar punten mochten ontvangen. Welke spelers piekten er dus in een bepaalde periode? Kevin Robelus van Kagia kreeg zes keer achtereen punten en is daarmee koploper van spelers buitenom de top tien. Op vier kwamen uit: Ben van der Lans (Kagia), Sven Verlaan (UVS) en Jeffrey Nijenhuis (Kagia). Een stevige groep kreeg drie keer achter elkaar punten van de jury: Kasper Michel en Maurice Fransen (Voorschoten’97), Erwin van der Nagel en Sven Boonstoppel (Valken’68), Ben van der Lans en Jelle Clemens (Kagia), Paulus Egberts (TAVV), Jelle Moerman, Jeroen Verboon en Jelle Korbee (Meerburg), Jeffrey Loozen, Bart-Jan Neuteboom, Levi Marengo, Christian Barros en Nick van As (FC Boshuizen), Dirk Varkevisser en Sander van der Horst (FC Rijnvogels), Nabil Amarzagouio (GHC) en Jochie Sebrechts en Donovan Valies namens UVS.

 

Derde en vierde klasse

 

Joeri KampionZes spelers kwamen door hun spel van de hatelijke nul af in het inhaalprogramma van afgelopen weekeinde. Vier spelers kregen een puntje: Joey Schmidt en Ralph Schiebroek (DoCoS, zo), Bart Hogenboom (DOSR) en Rob de Wit (Leidsche Boys, zo). Een punt meer ging uit naar Joeri Kampijon (VV Oegstgeest, foto) en een ‘hattrick’ ging meteen uit naar Roel IJssel de Schepper van UDO. Michel de Kruijf van Alphia kreeg tot nu toe het vaakst punten. De verdediger kwam maar liefst elf keer in aanmerking. Ploeggenoot Michel Nolten volgt hem op de hielen met tien ‘caps’. Op negen kwamen tot nu toe uit: Thijs van Wetten (Hazerswoudse Boys), Sergio Vrede (Lugdunum), Dexter Pardon (FC Rijnland), Chris Verhoef (Woubrugge), Danny Koolen (Leidsche Boys, zo) en Peter du Prie (Lugdunum). Mo Naciri (Football Factory) en Joeri van der Salm werden acht keer ‘beboet’. Van buiten de top tien wist 1 speler zich zes keer achter elkaar in de punten te spelen: Cenny Scheffer (DoCoS, zo). Nino Poulina (Lugdunum) en Mitchel Boere van ROAC kwamen uit tot vijf benoemingen op rij. Patrick Oomen van Leidsche Boys speelde zich zelfs zeven keer in de punten, maar dat dan weer niet achter elkaar. Andere opvallende spelers met veel benoemingen, maar nog geen topklassering zijn: Bas Nieuwenburg (UDO), Jason Chatziiouanou (Football Factory), Donny van Marwijk (Stompwijk), Martijn van Rijt (SJZ) en Bas van Heerdt (Koudekerk).

 

De beste spelers zullen aan het einde van het seizoen worden uitgenodigd voor een onderlinge wedstrijd tijdens het tweede gala van Leidenamateurvoetbal.nl. Daarover in een later stadium meer. Wil je daar als speler bij zijn? Doe dan of beter je best of zorg dat je je vorm kunt vasthouden van de eerste seizoenshelft. De felicitaties aan alle toppers van de twee klassementen namens Leidenamateurvoetbal voor nu. Overigens zal er geen speler van de maand december worden benoemd, gezien het geringe aantal wedstrijden in deze maand. Als het weer mee wil werken komt er straks wel een winnaar over de maanden december en januari bij elkaar opgeteld.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read