woensdag, april 17, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Cammelbeeck (LSVV'70): ,,Compleet kunnen we het iedereen lastig maken"

Cammelbeeck (LSVV’70): ,,Compleet kunnen we het iedereen lastig maken”

-

ts-lsvv70De toon was al binnen vijf minuten gezet in het duel tussen KMD en LSVV’70. Een schandalige overtreding op Freek Jansen van LSVV betekende het einde van zijn wedstrijd en zonder de aanvaller kon LSVV weinig meer klaarspelen, waardoor de Leidse studenten met 4-0 het onderspit dolven. Op maandag liet het slachtoffer weten dat de noppen in zijn knie nog steeds zichtbaar zijn. Daarnaast is de knie blauw en paars gekleurd.

Wonder boven wonder kreeg de maker van die overtreding slechts geel, een beslissing die de scheidsrechter na het zien van de knie van Jansen zelf ook het liefst had teruggedraaid. Middenvelder Boris Cammelbeeck  van LSVV vertelt: ,,De scheidsrechter gaf slechts geel, maar als hij eerder naar de knie van Jansen had gekeken, had hij rood getrokken. Dat gaf hij zelf ook toe. Ook verwacht je op z’n minst excuses van iemand die zo’n schop uitdeelt, maar dat vond men bij KMD kennelijk niet nodig. Het is te hopen dat Jansen volgende week gewoon kan voetballen, maar het zag er echt niet goed uit.”

De wedstrijd was op voorhand al lastig voor LSVV. Niet alleen stond KMD veel hoger op de ranglijst, ook konden de studenten slechts twaalf man op de been brengen. Een keeper ontbrak en dus moest er een speler op goal worden gezet. ,,Sowieso was een punt hier al mooi geweest”, zegt Cammelbeeck. ,,Na het uitvallen van Jansen misten we iemand die voorin balvast is. Na een half uur kwamen we 1-0 achter en vlak voor rust werd het ook nog 2-0. Toen ze snel na de pauze ook nog de 3-0 maakten, was het helemaal over met ons. Met het team dat er stond zat er gewoon niet meer in. Jammer, want als wij compleet zijn, kunnen wij het iedereen lastig maken.”

LSVV sep 2011 4De komende weken zijn belangrijk voor de manschappen van trainer Wim Mugge, die alle zeilen moeten gaan bijzetten om degradatie te voorkomen. ,,We moeten gewoon zes punten halen in de wedstrijden tegen Loosduinen en Duindorp”, stelt Cammelbeeck. ,,Ik denk ook dat we dan weer meer spelers tot onze beschikking hebben, iedereen ziet het belang in van deze wedstrijden.”

Om uiteindelijk niet bij de onderste vier te eindigen, moet er wel nog een hoop gebeuren op de Kikkerpolder. Afgelopen week ging een oefenwedstrijd tegen de A1 van Lugdunum met maar liefst 6-0 verloren. Trainer Mugge was tijdens de wedstrijd kwaad weggelopen. Cammelbeeck: ,,Dat doet hij om ons op scherp te zetten. En terecht, het was echt een schandalige vertoning. Wij zijn niet zo gemotiveerd voor oefenwedstrijden.”

Volgende week, wanneer de studenten op bezoek gaan bij Loosduinen, moet er dus alles aan worden gedaan om de voorsprong van zes punten minimaal te verdedigen. Op de foto overigens speerpunt Alphert Christina die net als diverse andere vaste waarden niet van de partij kon zijn. De lange aanvaller is bezig aan een huwelijksreis. Opmerkelijk is dat Christina onlangs nog liet weten dat zijn trouwdag een mooie was, maar dat de dag waarop hij voor het eerst een LSVV-shirt mocht aantrekken ook in het rijtje past van ‘de mooiste dagen van zijn leven’.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read