zondag, mei 26, 2024
HomeDoCoSDoCoS interviewsYannick van der Meel (DoCoS, za) weer ‘super happy’.

Yannick van der Meel (DoCoS, za) weer ‘super happy’.

-

interview167x60Het zaterdagelftal van DoCoS is meer dan voortvarend van start gegaan in de vierde klasse A. Drie tegenstanders werden aan de kant geschoven en enkel VVSB en SVOW kunnen de mannen van Joop Lankhaar vooralsnog bijbenen. Met Yannick van der Meel sprak onze redactie over de start van het seizoen en de (on)mogelijkheden van de ‘jonge honden’ uit de Mors.

 

Vorig seizoen werd er voor het eerst op de zaterdag gevoetbald in de standaardklasse door de van oudsher zondagvereniging. Het seizoen werd gekenmerkt door opmerkelijke uitschieters, zowel naar boven als naar beneden. Aan de finish had DoCoS iets meer punten (24) dan wedstrijden (22), een tiende plaats was het gevolg. Medio oktober 2011 hadden de witroden negen punten vergaard en dat aantal is nu al binnen. Een opmerkelijke start dus en aanstaande zaterdag kunnen daar wel eens drie punten bij komen wanneer Warmunda op bezoek komt. Het toeval wil dat de andere twee leiders elkaar ontmoeten zaterdag, dus wellicht kan DoCoS zaterdag geschiedenis schrijven, ook al zou dat wellicht voor korte tijd kunnen zijn.

 

Van der Meel kwam over van UVS, maar is geen onbekende aan de Haagse Schouwweg.

 

,,Dat klopt, want ik ben als jongetje begonnen bij DoCoS. Tot de B1 heb ik hier gespeeld en toen ben ik vertrokken naar UVS. Daar heb ik drie seizoenen gespeeld en afgelopen zomer ben ik teruggekeerd naar als ik het mag zeggen ‘mijn cluppie.’

 

Waarom dan toch vertrokken is de logische vraag.

 

,,Er gingen destijds heel veel spelers weg en ik zou met de A1 in de tweede klasse gaan spelen, maar dat was geen bijster goed elftal. Toen heb ik de keuze gemaakt om eens elders te gaan buurten. Bij UVS kwam ik in de A2 en af en toe werd ik bij de A1 gehaald. In de senioren kwam ik bij het tweede, mar ik speelde meer niet dan wel. We hadden een selectie van veertig man en ik kwam uiteindelijk tekort om me te kunnen handhaven in het tweede.”

 

Dan dus terug naar DoCoS en dus weer in de armen gesloten.

 

,,Veel vrienden uit de C1  en B1 van jaren terug gingen ook weer terug naar DoCoS. De terugkeer was dus vrij logisch te noemen en ik wilde sowieso dolgraag op zaterdag gaan spelen. Nu speel ik in een heel leuk elftal en ik kan dus niet anders zeggen dan dat ik weer super happy ben. Heerlijk zo.”

 

Van der Meel heeft nu een basisplaats en speelt dus in een elftal dat als een komeet vertrokken is.

 

,,Die basisplaats kreeg ik vrij snel en ik vind het een genot om op ‘de tien’ te spelen. Ik kan echter nog niet zeggen dat ik heel groots heb gespeeld. Dat kan en moet absoluut veel beter kunnen. Dat geldt trouwens voor het hele elftal, voetballend gezien is het echt nog niet top. Daarom is het wel opvallend dat we toch al negen punten hebben verzameld. Woubrugge en Leidsche Boys werden hier vooraf als titelkandidaat gezien. Van beide ploegen hebben we al gewonnen. Leidsche Boys zal ook zeker hoog gaan eindigen, ik denk dat zij niet echt top waren tegen ons (0-1 in het voordeel van DoCoS, red.). Woubrugge viel me ook tegen, hoewel zij ook spraken van een off-day. Geen idee of dat zo is, de 4-1 was in elk geval een prima opsteker. DVC afgelopen zaterdag vond ik echt een matig elftal en de 1-3 was dan ook volkomen verdiend.”

 

Het kan dus absoluut nog beter, maar voorlopig is DoCoS een verrassing in de vierde klasse.

 

,,Het huidige team laat zich ook slecht vergelijken met dat van vorig seizoen. Rowin Peet, Jochem van de Graaf, Mitchel van Abswoude, Melvin Dieke en Melvin van Gent zijn nog over van vorig seizoen. De andere posities worden ingevuld door nieuwelingen. We moeten dus nog aan elkaar wennen, maar kennelijk zijn we nu al in staat om van topploegen te winnen, voor deze klasse dan althans.”

 

Tot nu toe kreeg DoCoS dus pas twee treffers te slikken. De tegenstanders hebben dus moeite het net te vinden van Lankhaar en de zijnen.

 

,,Verdedigend doen we het inderdaad heel goed. Verder is iedereen scherp en zo wordt er ook getraind. Het plezier straalt er vanaf en dat zie je op zaterdag terug. Onze trainer zit er ook bovenop. In het veld komt de coaching vooral van Marcel Onvlee en Wim de Bolster. Wim is ook pas 23, maar die kan wel aansturen. Onvlee loopt al vel langer mee en heeft jaren in 1 lopen ballen bij VV Leiden. Hij staat achter mij en dat is erg prettig voetballen. Er staat een groep met allemaal twintigers en zijn ervaring is een prima aanvulling.”

 

In de eerste weken, zo wordt er dikwijls gesteld, is een blik op de ranglijst not done.

 

,,Wij zijn daar voorlopig ook niet echt mee bezig. Wij zetten in op een positie in de top vijf of een periodetitel. Dat laatste wordt zonder meer lastig. Dat we nu bovenaan staan is meegenomen, maar zegt nog weinig. Tuurlijk, als dat lang zal aanhouden dan zullen we vast eens kijken wat er meer te halen valt. Voor het moment willen we niet gekker doen dan nodig is.”

 

Warmunda is de komende tegenstander. Min of meer het oude GWS.

 

,,Ik weet heel weinig van ze. Ja, er lopen wat Wansinken in. Ook hun trainer is een Wansink. Van hun resultaten weet ik niks, eerlijk gezegd. Wij hebben negen uit drie en zij niet, dat weet ik wel. Dus in die zin moeten we kunnen winnen. Maar zo simpel als ik het zeg, zal het wel niet gaan.”

 

Dan maar even los van de stand gevraagd naar Van Meels belangrijkste doel voor dit seizoen.

 

,,Plezier hebben. Dat heb ik in mijn uitstapje gemist en is nu weer terug. Dat is zo verschrikkelijk belangrijk, voor alles wat je doet trouwens. En als we dat plezier kunnen omzetten in resultaten zet ik mijn handtekening. Ik zou wel eens derde klasse willen spelen. Voorlopig hebben we nog genoeg uitdaging in de vierde klasse. Met tikkie-takkie komen we er niet alleen. Als DoCoS uit de fysieke strijd kan blijven, liggen er mogelijkheden om er een heel goed seizoen van te maken.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read