ts-kagiaVoorbeschouwing 18 (Kagia, 3e klasse, zaterdag)- Kagia stond aan het eind van seizoen 2013/2014 op de eerste plaats van de 3e klasse A. Toch promoveerde de Lisserbroekers niet. Het deelde de koppositie namelijk met zowel DWO als SEV. Een mini-competitie volgde, waarbij Kagia en SEV het aflegden tegen het Zoetermeerse DWO. Uitgerekend SEV is komende zaterdag de tegenstander van Kagia tijdens de seizoensouverture.

,,Gelijk een zware wedstrijd, het zal zeker geen makkie worden,” voorspelt Sander Goudriaan. ,,Ik denk dat SEV weer sterk zal zijn. Daarnaast hebben we het ook altijd lastig met Roodenburg. UVS is nieuw en dus vrij lastig in te schatten. Tot slot hebben we ’t ook lastig gehad met WDS een tijd terug in de nacompetitie. Of je ook kan spreken van zwakkere broeders in deze competitie weet ik niet, elk duel staat op zich. Maar BSC zal het wel lastig krijgen.”

Kagia kende een voortvarende voorbereiding. In de bekerpoule boekte het twee zeges en speelde het een keer gelijk, waardoor de dorpsclub zich op mag maken voor de knock-outfase van de amateurbeker. ,,We speelden weliswaar tegen drie vierdeklassers, maar ook die duels staan op zichzelf, en dan is het toch lekker dat we doorgaan.”

Kagia pasfoto S Goudhaan 2012 6De sluitpost van de Kagianen kijkt tevreden aan tegen de huidige selectie. ,,Er staat een heel nieuw elftal. Maar ik denk dat we er echt sterker op zijn geworden. We hebben een aantal jongens van FC Lisse er bij gekregen die echt wat toevoegen. Natuurlijk hebben we ook wel wat kwaliteit verloren, maar bijvoorbeeld op het middenveld en in de verdediging krijgen we er goede spelers voor terug.”

De selectie die onder leiding staat van Anton Wijsman, in het verleden ook al actief als coach van Kagia, is volgens Goudriaan sterk genoeg om bovenin mee te draaien. ,,Promotie zou geweldig zijn, en is ook zeker wel de bedoeling. Vooral de jonge gasten willen alles winnen. We beschikken over een aardig fitte selectie en gaan sowieso voor een periodetitel, dat moet ook wel lukken denk ik,” verwacht Goudriaan. ,,Mijn persoonlijke doelstelling is om zoveel mogelijk in het eerste te spelen en zoveel mogelijk te winnen.”

Extra beladen voor Kagia zijn de duels met VV Oegstgeest. De man die de afgelopen twee seizoenen aan het roer stond bij Kagia, Jerry Ubink, zwaait nu de scepter bij Oegstgeest. ,,Van je eigen oude trainer, wil je al helemaal winnen. Het zullen mooie wedstrijden worden. Sowieso ben ik ook benieuwd hoe hij het gaat doen daar.”

En wat veranderde er zoal ook alweer bij de warme club uit Lisserbroek?

Gekomen: Timo Sluymer en Rens Lamboo (beide FC Lisse,za), Ajay Mahli, Bas Zonneveld, Jelle Dodeman en Rob Meulenbroek (allen FC Lisse, A-jeugd), Timo Meskers en Pim Schalk (beide FC Lisse zondag), Dirk Jan Ligtenberg (FC Lisse), Mark Zonneveld en Remon de Wit (overige senioren Kagia) en Ken Rahhal en Dave Verburg (jeugd Kagia).

Vertrokken: Jerry Ubink (trainer, Oegstgeest), Jeffrey Nijenhuis, Rutger Goudriaan, Ferry Scholte, Arjan van der Lans, Ronald Rovers, Kevin van Dijk, Sander van der Niet en Jeroen van Iperen (allen lager elftal), Jordy Quakernaat, Jelle Boot en Maarten van der Knaap (allen FC Lisse), Max van der Schinkel (gestopt), Rodney Visscher (elftalleider tweede elftal).

Kagia_complex_0348