vrijdag, februari 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing op tweede seizoenshelft met Jesper Kloeke (Voorschoten'97,zo)

Voorbeschouwing op tweede seizoenshelft met Jesper Kloeke (Voorschoten’97,zo)

-

Jesper Kloeke (Voorschoten’97 zondag): ,,Als we wat willen, moeten we stabieler zijn en… punten pakken!”

De jonge en dynamische middenvelder Jesper Kloeke van de zondagtak van Voorschoten’97 was heel resoluut in zijn uitspraken over de eerste seizoenshelft: ,,Toen aan het begin van het seizoen de resultaten tegenvielen, zeker gezien het feit dat we met deze ervaren selectie vers uit de tweede klasse kwamen, zijn we van spelsysteem veranderd. Er werd weer gekozen voor 4-4-2, het betere countervoetbal, dat zeker bij de oudere spelers lekker ligt. De jeugdteams spelen bij ons meestal 4-4-3 en daar ben ik voetballend dus ook mee opgegroeid. Maar het gaat uiteindelijk om de punten. Daarom was die laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen de huidige koploper KDO, met een 0-2 verlies zo ontzettend balen. Staan we nu dus gewoon met negentien punten op een achtste plek toch weer negen punten achter.”

Maar deze zondag derde klasse A is een poule met hele kleine onderlinge verschillen tussen de teams en wisselt bijvoorbeeld de top drie geregeld van samensteling. Wil Voorschoten’97 een sprong naar boven maken dan moet er terdege uit een ander voetbalvaatje worden getapt, zeker tegen de bovenste drie ploegen. Behalve het verlies tegen de koploper was er ook het verlies thuis tegen nummer twee, avv Alphen, met 2-6 en uit bij nummer drie, Van Nispen, met 5-2.  Dat zijn zeker ook geen kleine nederlagen. Zondag 29 januari heeft Kloeke met Voorschoten’97 uit bij Alphen direct de gelegenheid om revanche te nemen voor de eerdere  thuisnederlaag (inmiddels gedateerd, het werd 3-2 voor de thuisploeg, red.)

Kloeke: ,,Prachtig nieuws in de winterstop was natuurlijk dat onze trainer Huib van Oostrom Soede heeft bijgetekend en daar staan we als selectiespelers als één man achter. Het mooiste is wel dat hij direct voor twee jaar heeft bijgetekend. De taakstelling voor hem is duidelijk, namelijk het inpassen van meer jeugdspelers en spelers van het tweede bij de zondagselectie van Voorschoten’97. Gezien de gemiddelde leeftijd van ons huidige team is het werken aan die voetbaltoekomst heel belangrijk, maar zolang de ervaren spelers beter presteren gaan we onverdroten op dezelfde voet verder. Het gaat nu immers toch echt om de punten!”

Kloeke liet weten dat er vorig seizoen niemand vanuit de junioren is doorgestroomd naar de zondagselectie van Voorschoten’97. ,,Ik heb toen eerder gelukkig wel de stap kunnen maken en speelminuten gekregen. Maar leeftijdsgenoten van mij als verdediger Tijmen Mulder en de jonge aanvallers Bart van Beest en Jurgen Oerlemans kunnen nu wel meetrainen en ook speelminuten krijgen bijvoorbeeld in oefenwedstrijden en bij de wedstrijden om de Koetshuis Cup. Een goede zaak natuurlijk en ze kloppen zo vast en zeker op enig moment aan de deur van onze wedstrijdselectie”, aldus Kloeke.

In de winterstop speelden de groengelen oefenwedstrijden tegen DOSR (dertiende in de tweede klasse), DSVP (tiende in de derde klasse), Oliveo (eerste in de derde klasse) en het Limburgse Leonidas dat hier in de regio een trainingsweekend had. Kloeke: ,,Zo’n weekend hadden wij ook, maar dan zonder bal, in Tilburg met de selectie en begeleiders van het eerste en tweede. Helaas kon ik niet mee, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Prima zaak voor de teambuilding!” Wil Voorschoten’97 nog iets kunnen betekenen in de stand van de tweede periode, nu zesde met zeven uit vijf, dan moeten de komende drie wedstrijden gewoon gewonnen worden. ,,Natuurlijk besef ik dat een kampioenschap in deze spannende derde klasse A lastig wordt. Maar we gaan ervoor en mogelijk lukt het om via een periode nacompetitie af te dwingen. Over dertien wedstrijden weten we het zeker of onze missie is geslaagd. Die missie is al geslaagd wat de Koetshuis Cup betreft, want we hebben ons al geplaatst voor de knock-out fase. De laatste poulewedstrijd komende dinsdagavond thuis tegen DoCoS is behalve voor de stand voor ons ook belangrijk om in plaats van een training wedstrijdmeters te kunnen maken. Dat geldt dan zeker voor de jongere selectiespelers”, aldus Kloeke.

Wat gaan de topscorer Mike Nikic met elf- en de andere twee goalgetters Niels van den Berg en Frank van den Heuvel met negen doelpunten doen tegen avv Alphen en de andere twaalf tegenstanders? Als zij hetzelfde aantal weer in de touwen kunnen jagen, is het vooral zaak om het achterin dicht te houden. Kloeke: ,,Dan moeten we zeker een aantal plaatsen kunnen stijgen. Tot op heden heb ik pas een keer gescoord, maar wat mij betreft verdubbel ik tegen Alphen al deze opbrengst.”

Note redactie: dit interview werd afgelopen week afgenomen, de plaatsing ervan liep enige vertraging op. Met excuses.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read