maandag, mei 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseWarmunda neemt de rode lantaarn over van MMO

Warmunda neemt de rode lantaarn over van MMO

-

Derde klasse (zondag)- Interim-trainer Barry van Rijn wacht na twee duels nog op zijn eerste overwinning met Warmunda. Zijn ploeg verloor zondagmiddag met 3-0 bij koploper SV DIOS. ,,Zij zijn één à twee stappen verder. Zij rouleerden meer en waren veel vaster aan de bal. Dat niveau hopen wij ook hier ooit te behalen”, zei Van Rijn met een knipoog.

Het verschil in kwaliteit was volgens de tijdelijke oefenmeester redelijk groot, al deed zijn team in de eerste helft nog heel aardig mee. Bij rust stond het scorebord op ‘slechts’ 1-0. ,,We creëerden wat kleine kansjes. In de tweede helft hebben we wat risico genomen om die gelijkmaker te forceren, maar toen viel op een gegeven moment de tweede goal. Toen was het wel klaar, al hebben we nog wel hard gewerkt om er 2-1 te maken. Daarvoor moet ik de spelers een compliment maken.”

De 3-0 was uiteindelijk voor de statistieken, al is het doelsaldo in het kader van de laatste plek nog wel van belang. MMO, dat een punt pakte tegen nummer twee WVC (1-1), droeg de rode lantaarn over aan Warmunda. De Warmonders hebben een minder doelsaldo dan de club uit Hoogmade (-14 om -10). De laatste plek doet er overigens weinig toe, want de komende weken – maar ook na de winterstop – heeft de nieuwe hekkensluiter voldoende kans om zich veilig te spelen in de degradatiepoule, die in februari van start gaat.

Tot die tijd probeert Van Rijn iedere week het team aan de praat te krijgen. Zo ook komende zondag in het thuisduel met Sporting Leiden. ,,We doen hard ons best. We zijn niet zoveel anders gaan doen dan onder mijn voorganger Ayhan (Gargili, red.). Misschien zijn we iets anders gaan trainen en kijken we voor de wedstrijd iets meer naar de tegenstander. We proberen het verder wat compacter te houden op het veld, om zo min mogelijk ruimte weg te geven.”

De tussentijdse opvolger van Gargili zal het de rest van het seizoen in ieder geval moeten doen zonder Necmettin Imac. De oud-prof van onder meer SC Cambuur, die afgelopen zomer overkwam van eersteklasser AGB (competitiegenoot van FC Boshuizen), leverde afgelopen donderdag zijn spullen in. ,,We zijn goed uit elkaar gegaan, zonder problemen”, vertelde Van Rijn. ,,Hij kampte met een blessure, waardoor hij pas weer in februari of maart volledig fit op het veld kon staan. Dat vond hij niet meer de moeite op zijn leeftijd. Nessie is immers een dertiger. Zeker in combinatie met de lange reistijd vanuit Noord-Holland, meerdere keren per week, was dat voor hem lastig om op te brengen. Het is jammer, maar we moeten het ermee doen.”

Voor Van Rijn is het te hopen dat Özcan Özmen, die afgelopen zomer net als Imac en de eerder vertrokken Emre Peker naar Warmond kwam, wél blijft. Özmen, zowel assistent als speler, speelde tegen DIOS als ‘4’. ,,Dat is afwachten”, zei Van Rijn. ,,Ik hoop niet dat hij als derde vertrekt, maar dat zou zomaar kunnen met zijn cursus en opleiding. We moeten het nu op gaan vangen met eigen jongens.”

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read