donderdag, mei 23, 2024
HomeDerde klasseASCJeroen van Bergen (ASC): ,,De nieuwe competitieopzet bevalt me wel”

Jeroen van Bergen (ASC): ,,De nieuwe competitieopzet bevalt me wel”

-

De derde klasse ‘hoog’ op zondag is twee weken geleden van start gegaan. De zes beste ploegen uit 3A en 3B zijn samengevoegd en in een halve competitie moet bepaald worden welke twee clubs naar de tweede klasse mogen en welke drie clubs nacompetitievoetbal spelen voor promotie. Komende zondag spelen Sporting Leiden en ASC tegen elkaar. In de eerste fase van de competitie won ASC in Leiden (1-2). Centrale verdediger Jeroen van Bergen is ras-Leidenaar, maar speelt wel bij de club uit Oegstgeest. ,,Tot in de C-jeugd heb ik bij UVS gespeeld, maar daarna stapte ik door buurjongens die bij ASC speelden over naar die club. In die tijd zaten er al heel veel schoolgenoten op de club en dat maakte dat ik al snel gewend was en er zijn veel vriendschappen opgebouwd. Dat zie je nu trouwens ook nog terug in het eerste elftal en het voordeel daarvan is dat we elkaar op het veld goed aanvoelen.”

Sporting Leiden en ASC wonnen hun eerste wedstrijd. De ploeg van Mo Bougrine boekte winst op MSV’19 (2-0), een voor Van Bergen onbekende club uit Montfoort. ,,Dat vind ik wel het leuke aan deze nieuwe indeling. We spelen tegen een aantal tegenstanders die we niet eerder troffen en dat bevalt me wel. Er zal wel meer moeten worden gereisd, maar op zich vind ik het wel extra waarde hebben omdat we in al die jaren vaak tegen dezelfde clubs speelden. Veelal tegen jongens die ook al lang bij hun club spelen en dus zit er weinig verrassing bij qua speelwijze. Met Sporting treffen we wel een oude bekende. Een goede ploeg en ik snap dat zij uitspreken dat ze vol voor promotie gaan. Toch denk ik dat de verschillen in deze nieuwe klasse klein zijn en ik voorzie dat wij in staat moeten zijn om een gelijkspel op te halen.”

ASC wil op termijn ook hogerop. Vaak pendelden de rood-zwarten tussen de derde en vierde klasse, maar na de verhuizing naar sportpark Overveer is er veel meer ambitie. ,,Er wordt op de club wel over de tweede klasse gesproken, ja. Bij een aantal van de selectie ook wel, maar het is dit seizoen geen doel op zich. En je kunt wel iets willen, maar het moet ook nog kunnen. Het is zaak dat we ons elke week voor honderd procent inzetten en van daaruit zien we wel waar we uitkomen. Daar zit dit seizoen wel de grootste winst. Voorheen was het bij ASC nog wel eens te frivool, maar het gaat er serieuzer aan toe. De trainer is eerst aan de slag gegaan met de verdediging én de defensieve taken voor een ieder en langzamerhand wordt het accent nu meer gelegd op de aanval. We hebben vooral voorin meer mogelijkheden dit seizoen en het team is zich zeker door aan het ontwikkelen.”

De nu in Delft wonende en waterbouwkunde studerende centrale verdediger is bezig aan een sterk seizoen volgens zijn trainer. ,,Dat is leuk om te horen. Ik weet wat ik wel en niet kan en handel daarna en ik positioneer me goed. Mijn trap kan nog wel sterk verbeteren, maar het gegeven dat ik ben omgeturnd van middenvelder naar eerst back en nu dus in de as bevalt me prima. Ik ben redelijk tweebenig en dat scheelt op die plek. Ooit een stap hogerop? Ik denk niet zo snel dat het er van komt. Dit is mijn cluppie en mijn studie en spelen op zondag is prima te combineren.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read