Vierde klasse A (zaterdag)-Vorige week ging Koudekerk roemloos onderuit in Leiden-Noord tegen Roodenburg. Trainer Ronald Rosdorff sprak na afloop over de slechtste wedstrijd onder zijn leiding en verweet zijn ploeg dat hij totaal geen strijd en passie had gezien. Dit weekend hadden zijn pupillen dus wat recht te zetten, ditmaal op eigen bodem tegen laagvlieger Kickers’69. Na een gelijk opgaande eerste helft, waarin beide ploegen niet tot scoren kwamen, moesten de Gruttolaanbewoners hun meerdere erkennen in de ploeg uit Leimuiden. Het werd 0-3. De derde nederlaag alweer op rij voor de withemden.

 

Koudekerk aanvaller Jorin Roosenbrand over het verlies: ,,Nadat we vorige week door de ondergrens waren gezakt tegen Roodenburg, wilden we laten zien aan het publiek en onze trainer dat er wel degelijk voetbal in de ploeg zit. Dat ging de eerste helft ook stukken beter. We opereerden als collectief en deden als team wat we moesten doen. Ook deze wedstrijd was het moeilijk om een degelijke aanval op te zetten door de harde wind. Helaas wisten we niet op voorsprong te komen voor de onderbreking. In de tweede helft ging het al gauw mis. We kregen al vroeg een tegendoelpunt te verwerken en kwamen deze klap niet meer te boven. Kickers nam de wedstrijd in handen en eigenlijk kwamen wij er niet meer aan te pas. Tot overmaat van ramp moesten we ook nog eens met tien man verder (rode kaart voor Ruben van den Berg, red.) en liepen zij eigenlijk eenvoudig uit naar 0-3. We hangen nu een beetje tussen de onderste regionen en de subtop in. Het restant van dit seizoen moeten we gebruiken om de automatismen terug te krijgen en zo hoog mogelijk te eindigen. Deze ploeg kan veel meer dan dat we de laatste weken hebben laten zien. De schouders moeten er echt onder.”

Volgende week speelt Koudekerk uit bij buurman Hazerswoudse Boys en zal het met de eer willen strijken in deze regioderby.

 

Foto’s: met dank aan Koudekerk