HomeDerde klasseKoudekerkKoudekerk na 0-2 winst op SJZ alleen op kop

Koudekerk na 0-2 winst op SJZ alleen op kop

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Nadat Koudekerk de vorige speelrondes gewonnen had tegen de twee Leidse studentenploegen moest er nu tegen de Haasbroek-bewoners aangetreden worden. Het IQ van de vorige tegenstanders zal wellicht hoger liggen, maar het spelniveau van de Zoeterwoudenaars is daarentegen hoger in te schatten en het is des te knapper dat ook de derde wedstrijd gewonnen werd door het keurkorps van Jarno Verweij en Gert Labots (0-2).

De wedstrijd kwam moeizaam op gang en het eerste gevaar kwam van de bezoekers: Bas van Heerdt schoot na een kluts net naast. Na een kwartier werd SJZ voor het eerst gevaarlijk, maar Niels van den Berg kopte van dichtbij over. Even later kwam Hans Coret snelheid tekort, toen hij op keeper Roy Dorrepaal afstevende. Na ruim een half uur kreeg wederom Van Heerdt de bal uit een scrimmage voor zijn voeten en zijn uithaal spatte uiteen op de lat. Vijf minuten voor rust ontstond er een kansenfestival: eerst schoot Jay Langejans in kansrijke positie naast voor de Koudekerkers en daarna mocht Peter Wansink
drie keer uithalen. In blessuretijd schoot Van den Berg de ploeg van trainer Arie
van Duijn bijna op voorsprong, maar zijn schot eindigde op de buitenkant van de paal.

De tweede helft begon vol vaart en leuk voetbal: Marc Griffioen leverde een fraaie voorzet af, die voor de voeten van Ricardo Rietkerken viel. Zijn dropkick verdween net naast het doel. Uit de daaropvolgende aanval kon Koudekerk op voorsprong komen, maar Van Heerdt kopte net naast. De bezoekers werden sterker, maar meer dan kansen leverde dat vooreerst niet op. In de zestigste minuut volleyde Jorin Roosenbrand uit een corner net over. Een paar minuten later raakte Langejans wederom de lat namens Koudekerk. Het was op grond van de tweede helft terecht dat de bezoekers op voorsprong kwamen.

Joep van Tulder bood de net ingevallen Yvar de Groot een niet te missen kans, die hij gretig inkopte (1-0). Het vlagsignaal van de grensrechter van de thuisclub werd genegeerd door de nadrukkelijk aanwezige scheidsrechter Van den Dop. De groen-witten brachten Bryan Hilders naar de frontlinie en gingen opportunistischer spelen. Hij was verschillende keren gevaarlijk, maar een kwartier voor tijd had hij toch echt voor de gelijkmaker moeten zorgen, toen Dorrepaal de bal slecht verwerkte en Hilders op een meter afstand hoog over
schoot.

Tien minuten voor tijd had De Groot de talentvolle Sem van Aalst moeten bedienen, maar deze aanval werd slecht uitgespeeld. Diezelfde Van Aalst ging even later alleen op de keeper af, maar hij werd teruggefloten door de scheidsrechter. Bizar was wel dat nu de grensrechter zijn vlag naar beneden hield. In blessuretijd maakte De Groot aan alle onzekerheid een eind door de 0-2 te laten aantekenen.

De Groot : ,,Ik ben nog niet geheel hersteld van mijn knieblessure en heb vrede met mijn rol als invaller. We hebben een goede basis, dus ik kan tijd nemen voor mijn herstel. Dit was wel de sterkste tegenstander tot nu toe en het is natuurlijk heerlijk om beslissend te zijn.”

Volgende week speelt Koudekerk tegen Warmunda. Het is nog vroeg in het seizoen, maar dit lijken toch wel twee grote kanshebbers op promotie. Voor SJZ staat de derby tegen Meerburg op het programma. De talentvolle Rietkerken: ,,Het is jammer dat je zo’n wedstrijd niet met publiek kan spelen, ook al denk ik dat het bij Meerburg meer leeft dan bij ons. Wij willen gewoon drie punten pakken zodat we in de buurt van de top vijf blijven.
Dat is wel ons doel en misschien nog ergens een periode meepakken. Op zich vind ik dat ik wel weer naar mijn oude spelniveau groei, maar ik had vlak na rust ons wel op voorsprong moeten zetten. Dan had ik hier waarschijnlijk wel met een ander gevoel gestaan.”

Ondanks dat er volgende week zonder publiek gespeeld wordt, beloven het
twee interessante wedstrijden te worden. LAV zal er uiteraard getuige van zijn en u bedienen!

SJZ-Koudekerk 0-2 (0-0). 69. De Groot 0-1, 90. De Groot 0-2. Scheidsrechter: Van den Dop.

Opstelling SJZ: Brinks, Warmenhoven (12. Karreman), Hilders, Rietkerken, De Goede, Van
de Berg, Wansink, De Goeje, Griffioen, Coret (67. Berg), De Boer.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van Asch (45. Weijman), J. Roosenbrand, F.
Roosenbrand, Van der Zwet, Schmand, Langejans (66. De Groot), Van den Berg,
Van Heerdt, Van Aalst, Van Tulder (76. Goudkuil).

Note redactie:

Sportpark Haasbroek lag er mistroostig bij, het weer werkte niet mee en zonder toeschouwers voelde het allemaal wat kil aan. Toch verwelkomde SJZ iedereen die wel aanwezig mocht zijn gastvrij om zo toch nog wat gezelligheid in het opgebouwde “tentendorp” te bewerkstelligen. Ook de BOA die was komen controleren vond dat SJZ zijn zaakjes goed voor elkaar had. De mensen die niet aanwezig mochten zijn konden de wedstrijd toch nog volgen, aangezien de PR van Koudekerk de wedstrijd aan het streamen was.