woensdag, juni 26, 2024
HomeBekerROAC blijft puntloos in districtsbeker

ROAC blijft puntloos in districtsbeker

-

ROAC heeft de bekercampagne puntloos afgesloten. Uit in Den Haag bij HVV kwam de thuisploeg in de slotseconde toch voorbij en won het met 2-1.

Omdat HVV (momenteel zondagtweedeklasser) volgend seizoen overstapt naar de zaterdag zou het zomaar eens de laatste keer kunnen zijn dat De Rippers op het klassieke ‘De Diepput’ mogen spelen voor het ‘echie’. In de laatste tien jaren speelde ROAC met enige regelmaat bij HVV en dat bleken stuk voor stuk leuke uitjes. Vandaar dat er nu ook met Taxibusjes naar Den Haag werd afgereisd door de selectie om er sowieso nog een leuke middag van te maken. En dat zou, ondanks het teleurstellend resultaat, prima lukken.

Helaas voor ROAC kon er niet met een goed resultaat gestart worden aan de derde helft. En na een uur spelen leek het er niet per se op dat ROAC het onderspit zou gaan delven. In de eerste helft was ROAC namelijk op voorsprong gekomen door een doelpunt van Bart Hogenboom, die een verlengde kopbal van Sam van der Geest adequaat binnenschoot. Veel meer kans had ROAC niet afgedwongen (Hogenboom schoot eerder van dichtbij over), maar qua veldspel en organisatie zag het er goed uit bij ROAC. HVV zou met twee kopkansen gevaar stichten, maar dat was het dan ook.

In het eerste kwartier in de tweede helft ging het op die voet verder. Maar na een uur begon de druk van HVV toe te nemen. Bij ROAC werden er enkele wissels doorgevoerd en de organisatie was niet meer als dat van het eerste uur. HVV creëerde twee goede kansen, maar Dammes van der Poel redde knap. Dat de gelijkmaker in de 70e minuut viel was ook niet onterecht, maar de manier waarop was onnodig en te voorkomen. De 1-1 viel uit een inworp die verlengd werd, min of meer op dezelfde manier als hoe de 0-1 van ROAC viel.

Vervolgens zou ROAC ook nog een grote kans krijgen. De ingevallen Djimmy Wagter reageerde attent op een te korte terugspeelbal maar zag de Haagse doelman zijn schot blokkeren. In de absolute slotfase zou ROAC alsnog onderuit gaan. Vanuit een corner belandde de bal in de kluts en uiteindelijk werd deze prooi voor HVV: 2-1.

Door de overwinning eindigde HVV als groepswinnaar en bekeren zij verder. Voor ROAC was het voor de wedstrijd al duidelijk dat ze uitgeschakeld waren, maar een goed resultaat had leuk geweest voor het moraal. Komende week start de competitie en dan komt SDZ op bezoek in Rijpwetering. Als daartegen een goed resultaat wordt behaald is de matige voorbereiding in één klap vergeten.

Bron: website ROAC