woensdag, juni 12, 2024
HomeZaterdagTweede klasseDennis Olman spreekt van 'onherkenbaar' DoCoS

Dennis Olman spreekt van ‘onherkenbaar’ DoCoS

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Op het Oostersportpark in Wassenaar leed DoCoS alweer de derde nederlaag van het seizoen. Gastheer SVC’08 was met 2-0 te sterk en daarmee blijven de Leidenaren nadrukkelijk in de onderste regionen bivakkeren. Dennis Olman was bepaald niet tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Een dik verdiende overwinning voor SVC’08. Niet dat ik zeg dat het een wereldploeg heeft, maar wij hebben in elk geval geen aanspraak mogen maken op een resultaat.”

Het begin van de gasten was nog wel verteerbaar. Het leverde ook de eerste kans op na een vlotte aanval over rechts. Patrick Bos kon met een block de 0-1 voorkomen. Al snel nam de thuisploeg de wedstrijd in handen. Mitchel van Abswoude moest een paar keer aan de bak en zo kon hij onder meer Youssef Massaoudi van scoren afhouden. SVC’08, dat pas voor het eerst uitkwam op eigen veld, nam meer en meer het heft in handen en de 1-0 kon simpelweg niet uitblijven. Daar was wel een misverstand voor nodig aan Leidse zijde. Van Abswoude en Michael van Voorthuijzen kwamen met elkaar in aanvaring en van die miscommunicatie profiteerde Clay Hoekstra. Tot aan de rust kon DoCoS geen vuist maken en zo stond er op zeker een terechte score op het bord.

De thuisploeg leek een storm te verwachten van Leidse zijde, maar die kwam er niet. Sterker nog, al na drie minuten in de tweede helft was Hoekstra ook de maker van het tweede doelpunt tot groter ergernis van Olman. Daarna kopten de bezoekers nog wel op de lat, maar veel andere wapenfeiten konden niet worden genoteerd. Voor SVC’08 hoefde het niet per se meer en zo bloedde het duel tamelijk dood.

Foto: Dennis Olman probeert zijn team te sturen, maar succes bleef uit (foto met dank aan Ron Heinen, Haaglandenvoetbal.nl)

Olman: ,,We hebben weinig gecreëerd en ik wil het woord onherkenbaar benutten. Op zich was er lange tijd weinig aan de hand en kregen we ook wat mogelijkheden, maar stilaan werden meer en meer duels verloren. Dan weet je dat het fout gaat en niets was minder waar. Die 1-0 is natuurlijk wel ongelukkig, maar het paste ook wel weer bij het optreden van de ploeg. Veel gemaakte afspraken bij balbezit en balverlies werden niet nagekomen en dan vraag je om een nederlaag.”

DoCoS zag weer een speler uitvallen, Qendrim Gashi met een hamstringblessure, en zo kreeg Olman er weer een zorg bij. ,,Volgens mij begon hij al niet fit aan de wedstrijd. Ik denk dat we hem wel even kwijt zijn. Gelukkig komen er wel spelers terug. Dylan Victory heeft zijn schorsing erop zitten en Deniz Poelsma en Remy Libbenga kon ik inbrengen. Zij deden het ook niet onverdienstelijk. Ook Max Arnoldus is op de weg terug. Op dit moment zijn die lichtpuntjes wel nodig, want de resultaten vallen niet mee. Vorige week waren we beter dan RCL, maar sta je met lege handen. Nu hadden we het gewoonweg niet. Komende week spelen we voor de Sportiff LAV Cup tegen Valken’68 en hopelijk kunnen we daarin weer stapjes maken zodat we er zaterdag wel staan.”

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, M.Flippo, Van Voorthuijzen, Boogmans, Lo-Ning Hing, D. Ravensbergen, Gashi, Groen, Klein, Kaptein, Guijt.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read