woensdag, juni 26, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70SJZ in slotminuten langs LSVV’70 (plus fotoreportage)

SJZ in slotminuten langs LSVV’70 (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- ,,We maken het onszelf niet voor de eerste keer weer onnodig lastig.” De woorden van aanvoerder Bryan Hilders zullen menig SJZ-volger bekend in de oren klinken. In voorgaande wedstrijden speelde de ploeg uit Zoeterwoude geen slecht voetbal, maar vergat het vaak de kansen af te maken. Na twee gelijke spelen leek het deze zaterdag weer op een puntendeling uit te lopen, ware het niet dat SJZ toe kon slaan in de slotminuten. Na eerder een 2-0 achterstand wegwerkt te hebben, moest LSVV’70 toch met een nederlaag terug naar Leiden. ,,Uiteindelijk verdienden we het ook niet”, aldus een realistische Guido Leugering.

Beide ploegen bevonden zich voorafgaand in de middenmoot van de afdeling, maar hebben kwaliteit genoeg om naar boven te kijken. De wedstrijd begon wat afwachtend van beide kanten. Veel kansen waren er niet en het spel was rommelig. Frappant was dat LSVV’70 binnen vijfentwintig minuten al door alle twee de meegereisde wissels heen was. Aanvallers Thimo van der Meer en Jiddo Doornenbal (beide een hamstringblessure, red.) moesten het veld geblesseerd verlaten. ,,We zijn conditioneel al niet de sterkste van de competitie, maar op deze manier wordt het wel heel zwaar”, lachte Leugering zorgeloos.

Nog zwaarder werd het voor LSVV’70 toen Marc Griffioen de openingstreffer voor zijn rekening nam. Na een fraaie solo hield Daan Hoogbruin het overzicht, waardoor Griffioen een niet te missen kans kreeg. De ploeg uit Leiden was nog zoekende en werd nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft. Ook SJZ kwam niet veel in de buurt van het vijandige doel. Hilders: ,,Ik vond dat we echt slap begonnen. Er moet gewoon veel meer beleving en strijd in bij ons.”

Na rust verdubbelde SJZ de voorsprong toch. Nadat de sterk spelende Hoogbruin eerst de paal raakte, vond vervolgens wederom Griffioen met een knap schot in de korte hoek het net. Het leek na deze 2-0 over en uit voor LSVV’70. Griffioen kon vlak na zijn doelpunt zijn hattrick completeren. Gelukkig voor de studenten schoot de rechtsbuiten echter over. Ook bleek Dammes Waasdorp meermalen een grote sta-in-de-weg. En zo werd het eigenlijk vanuit het niets weer spannend op Sportpark Haasbroek. Neal Petersen maakte de aansluitingstreffer en het werd het via de kluts en Thomas Loos zelfs 2-2. De vraag was of de bal de lijn daadwerkelijk wel had gepasseerd. ,,Beide een beetje mazzelgoals,” aldus Hilders. ,,En die tweede was bij lange na niet over de lijn. Maar toch, zo met die 2-2 leek de situatie veel op die tegen Football Factory en dat terwijl we gewoon genoeg kansen creëren.”

Uiteindelijk kwam SJZ met de schrik vrij. In de laatste minuut viel de bal voor de ingevallen Stephan de Boer. De linksback aarzelde niet en verschalkte de sterk keepende Waasdorp. Een alles of niets poging van LSVV’70 daarna resulteerde zelfs nog in de 4-2, omdat de bezoekers hun verdediging verwaarloosden. Een zucht van verlichting was hoorbaar in Zoeterwoude.

Leugering reageerde na afloop nuchter: ,,We kwamen er steeds niet zo goed uit, maar met twee hele rommelige doelpunten werd het toch 2-2. Toen dacht ik nog wel dat we hem eroverheen gingen trekken, maar dan geven we wel heel knullig een doelpunt weg. Erg zonde, maar uiteindelijk wel een terechte uitslag.”

SJZ-LSVV’70 4-2 (1-0). 31. Griffioen 1-0, 59. Griffioen 2-0, 69. Petersen 2-1, 77. Loos 2-2, 90. De Boer 3-2, 90+2. Van Kampen 4-2.

Opstelling SJZ: Brinks, Van Hoorn (73. Van Klink), Hilders, De Klerk, Warmenhoven (60. De Boer), Versteegen, Hensing (66. Van Rijn), Hoogbruin, Griffioen (73. Rietkerken), Coret, Van Kampen.

Opstelling LSVV’70: Waasdorp, Casteel, Jansen, Van der Meij, Leugering, Groenendijk, Van Kessel, Loos, Van der Meer (11. Gloerich), Doornenbal (25. Lagas), Petersen.

Foto’s: Jan van der Lubbe

Must Read