HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 12Katwijk O23 en Noordwijk 2 met gelijkspel door naar laatste 16

Katwijk O23 en Noordwijk 2 met gelijkspel door naar laatste 16

-

Gisteravond kwamen Katwijk O23 en Noordwijk 2 in poule L tegen elkaar uit in het kader van de Sportiff LAV Cup. Beide ploegen hadden Lugdunum al verslagen en stevenden nu af op een score in balans: 2-2. Door dit resultaat zijn beide ploegen door naar de laatste zestien waar ook Foreholte O23 zich voor plaatste na winst op Kickers’69.

Ondanks het gure weer werd het een leuke en open wedstrijd waarin de thuisploeg twee keer op voorsprong kwam. Eli Wattimury, de trainer van Katwijk: ,,De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en stopten de nodige energie in deze pot. In de eerste helft kregen we misschien wat meer kansen, maar er was vooral evenwicht. Lennart Kuijt scoorde van grote afstand de 1-0. Pal na rust werd het direct 1-1 en een minuut of tien later vond Kuijt weer het net na een prima loopactie. Na balverlies op ons middenveld werd het 2-2. Leuk dat we door zijn omdat we de finaleplaats van vorig seizoen willen verdedigen. Maar die weg is nog lang, want ik zag dat er nog genoeg sterke teams over zijn.”

Collega Tim Hoppenbrouwer: ,,Een open pot waarin de ploegen gelijk op gingen. Zij hadden een sterke start en wilden ook continue volle bak spelen. Noordwijk trachtte het vooral voetballend op te lossen, maar dat viel niet altijd mee vanwege het slechte weer. Lars Hulsebos scoorde in de 46ste minuut de 1-1 voor ons en halverwege de tweede helft kwamen we nog een keer terug na een goede dieptebal op Lucas Coopmans, die goed afrondde. Daarna vloeiden de krachten wat weg. We hebben nu twee leuke potten gespeeld en hopelijk komt daar nog het een en ander bij na de winterstop.”