woensdag, mei 1, 2024
HomeDerde klasseASCASC heeft alles alsnog in eigen hand

ASC heeft alles alsnog in eigen hand

-

Tweede klasse C (zondag)- Vrijwel het gehele seizoen stond ASC onder de streep en rond de winterstop zag het er naar uit dat de ploeg van Jesper Neuteboom een grote kans zou maken om af te dalen naar de derde klasse. In de voorbije maanden werden de resultaten evenwel hoopgevender en de druk op de ploegen daar boven werd opgevoerd. Op de voorlaatste speeldag zegevierde de formatie uit Oegstgeest ruim bij Schoten (0-4). Altior vervulde de sportieve plicht en liet ESTO (1-4) kansloos. Door deze resultaten steeg ASC een plaatsje en op dit moment zou dat betekenen dat de roodzwarten zich horizontaal verplaatsen naar de tweede klasse op zaterdag. Op de slotdag moet de beslissing vallen waarbij ASC EMM’21 ontvangt en een punt volstaat.

Jesper Neuteboom over de wedstrijd in Haarlem: ,, We speelden een uitstekende eerste helft en daarin hebben we de basis gelegd voor deze winst. Ik had vooraf Frank Bloemheuvel benaderd van Foreholte. Zij speelden onlangs tegen Schoten en tips kon ik wel gebruiken. Schoten is al lang en breed gedegradeerd, maar je weet nooit hoe zo’n ploeg dan voor de dag komt. De trainer was daar al weg en de opvolger nam al plaats op de bank. Je kon zien dat spelers zich wilden bewijzen en dus was het niet zo dat we de tegenstander konden onderschatten. Dan helpt het wanneer je al snel op voorsprong komt en het koppie erbij hebt.”

Al in de tweede minuut kopte Ralph van Zandwijk op de paal uit een hoekschop. Twee minuten later was het wel raak via Lars Valckx. ,,Daarna kregen we het wel lastiger en kwamen er ook kansen voor hen. Joek Nieuwenhuis had een geweldige redding in huis waarbij hij de bal via de lat over het doel kon tillen. Gelukkig maakten we er 0-2 van via Niels Dalenoord en we leken op rozen te zitten toen hij nog eens raak prikte. Pech hadden we nog met Lars die twee keer de paal raakte. Het had dus zomaar 0-5 of 0-6 kunnen zijn en voor het doelsaldo was dat wel lekker geweest.”

Het niveau van de eerste helft kon ASC niet vasthouden. ,,Ik dacht wel dat zij zouden breken, maar dat gebeurde niet. Dus we kregen het zeker niet cadeau en bij ons was het heilige vuur er wel uit. Veel kansen kwamen er niet meer voor beide teams, maar Lars bracht nog wel een tweede doelpunt op zijn naam. Al met al een prima uitslag. Tegen het einde kregen we door dat ESTO met 1-3 achter stond en daar is het zelfs nog 1-4 geworden dus het was een prima weekend voor ons.”

ASC staat nu drie punten voor en heeft een iets beter doelsaldo dan de ploeg uit Bodegraven. ,,Ik ben er trots op dat we dit bereikt hebben, want we moesten van heel ver komen. We zijn er echter nog niet. We gaan niet op een gelijkspel spelen volgende week, want daar zit heel veel risico in. Ook kijken we niet naar het doelsaldo. Dat heb ik de groep al voorgehouden en dat zal ik komende week herhalen. Wij moeten nog eenmaal volle bak geven en winnen. Dan is het wel klaar en dat zou een beloning zijn voor onze inhaalrace.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read