dinsdag, maart 5, 2024
HomeZaterdagDerde klasseThom Nouwens, de Rivellino van Aarlanderveen, slaat drie keer toe!

Thom Nouwens, de Rivellino van Aarlanderveen, slaat drie keer toe!

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Jammer dat we niet de volle buit binnen haalden en op 3-3 bleven steken, ook al kregen we zeker in de tweede helft meer dan voldoende kansen om deze uitwedstrijd bij Blauw Zwart te beslissen. Maar mooi is dat we lekker blijven scoren met zoveel verschillende spelers en we zowel in de competitie als in de beker nog ongeslagen zijn gebleven. Ja, en dan vandaag onze Thom Nouwens die gewoon drie keer scoort met zijn fabelachtige traptechniek. Die vrije trap, de 3-3, was echt een pareltje!”, aldus Lars Overbeek van Aarlanderveen.

Voor deze uitwedstrijd stond Aarlanderveen al eerste in deze derde klasse A met 20 uit 8 en in de wetenschap dat de eerste periode al in de knip was. Blauw Zwart, de thuisploeg op het Wassenaarse sportcomplex ‘de Schulpwei’, is altijd een degelijk spelende ploeg en nam plek zes in met 14 uit 8. Beide ploegen hadden vorige week zaterdag ook gewonnen dus dat beloofde een mooie pot te worden.

Overbeek: ,,Opvallend was dat we toch slordig aan deze wedstrijd begonnen, maar in mijn ogen wel twee keer een terechte strafschop niet toegewezen kregen. Toen we na een half uur spelen wel die elfmeter kregen was die volgens mij niet echt verdiend. Maar Nouwens schoot deze onberispelijk in. Het gekke was dat we slordig bleven spelen en we zagen de thuisploeg langszij komen met een gelukkige treffer via de paal. Door dat slordige kwamen we kort voor rust ook op een 2-1 achterstand. Een vrije trap werd fraai gestopt door onze doelman Sven Koelewijn, maar niet goed verwerkt en zomaar binnengelopen. Zo gingen we ook de kleedkamer in.”

Trainer Sander van Dijk was daar ook duidelijk in zijn verhaal. De strekking voor zijn spelers was: ‘er is niks aan de hand, ook al staan we achter’, ‘we hebben voldoende kwaliteit’ en ‘gewoon de schouders eronder!’ ,,Kort na rust werd Bram Egberts onderuit gehaald binnen hun zestien. Een buitenkansje voor Nouwens die deze dan ook verzilverde, 2-2. Kopt even later Steven van der Pijl de bal ook nog op hun doelpaal, maar uit de daaropvolgende counter kwam Blauw Zwart weer op voorsprong, 3-2. We keken elkaar toen goed aan en stroopten de mouwen weer op, het geloof op meer was er echt. Maar met deze Nouwens in de ploeg weet je ook dat een vrije trap net buiten de zestien een kans op succes kan betekenen”, aldus Overbeek.

Waar Frankrijk vroeger Michel Platini had en Brazilië Roberto Rivellino, met snor, heeft Aarlanderveen Nouwens. En vanaf 25 meter krulde hij halverwege de tweede helft de bal in de bovenhoek, 3-3. Overbeek: ,,Het was echt een kopie van zijn doelpunt eerder dit seizoen tegen Sporting Leiden. Het gevoel bij ons was om door te drukken want Blauw Zwart liep met de tong op de schoenen. Maar kansen van Valentijn Oudijk en Killian Bouwhuis werden helaas niet verzilverd. Jammer dat het 3-3 bleef en we niet de volle buit pakten, maar we gaan gewoon lekker door zo.”

Aarlanderveen bleef zo eerste met 21 uit 9 en Blauw Zwart zakte hierdoor twee plaatsen naar plek acht met 15 uit 9. Komende zaterdag is FC Oegstgeest thuis de tegenstander en zij nemen een zesde plek in met 16 uit 9. Overbeek: ,,Het belangrijkste is dat we er vandaag weer stonden als team. We gaan er dan ook weer voor om onze ongeslagen status met minimaal één week te verlengen.”

Trainer Alan Campfens van de thuisploeg: ,,Een geweldige wedstrijd tegen een prima tegenstander. Ik vind dat wij onszelf tekort hebben gedaan met teveel gemaakte fouten. Maar hier kunnen we zeker mee door, want in veel fases hebben we uitstekend weerwerk op de mat gelegd.”

Blauw Zwart – Aarlanderveen 3-3 (2-1). 30. Nouwens (strafschop) 0-1, 35. Assaban (strafschop) 1-1, 38. Smit 2-1, 55. Nouwens (strafschop) 2-2, 61. Hendriksen 3-2, 70. Nouwens 3-3.

Basisopstelling Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Egberts, Oudijk, Steven van der Pijl, Overbeek, Grimmelius, Alessio van der Straaten, Bouwhuis, Bouwens, Kalisse.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read