HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBernardus blijft nu ook in de klei bij Kickers’69 steken

Bernardus blijft nu ook in de klei bij Kickers’69 steken

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Het was eigenlijk gewoon een wedstrijd van niks uit bij Kickers’69. Een moeilijk en zwaar veld waar bij in de warming-up al de ballen alle kanten op stuiterden, maar daar hadden natuurlijk beide teams last van. Van beide kanten waren er nauwelijks echte kansen voor het doel. En als je dan toch met 2-0 de kuikenbak ingaat dan begrijp je dat er geen glimlach te zien was na afloop in onze kleedkamer. Zelf ben ik, uit voorzorg om verdere klachten aan mijn hamstrings te voorkomen, in de rust gewisseld. Dan moet het volgende week uit bij MMO maar gaan gebeuren. Dat is meer dan een zes punten wedstrijd”, aldus de wat somber klinkende centrale verdediger van Bernardus, Max Rijnbeek.

Kickers’69 nam voor aanvang de zevende plek in en de uitploeg, Bernardus, de twaalfde, met maar twee punten achterstand en ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Het is een vierde klasse A met een brede middenmoot waar je met een paar keer winst aardig kan klimmen in de ranglijst. Rijnbeek: ,,Je ontkwam er niet aan om vooral de lange bal te hanteren, maar kansen kwamen er niet van beide kanten. Dan had je ook nog de factor ‘wind’ op dit sportpark. Het meest gevaarlijke in de wedstrijd waren nog de twee hoekschoppen van de thuisploeg.”

In de rust was trainer Ron Paling er met zijn spelers helder over dat echt goed voetbal hier niet mogelijk was en dat er vooral geen onnodige risico’s mochten worden genomen. Daar werd goed naar geluisterd want de voortzetting na rust wees op een herhaling van zetten van voor het rustsignaal. Maar wat werd gevreesd bij iedereen die Bernardus een warm hart toedroeg, gebeurde toch halverwege de tweede helft. ,,Uit een hoekschop kopte Kickers’69 de bal tegen de touwen, 1-0. En tien minuten voor tijd was er de 2-0 met een Arie Haan-achtige pegel van de WK 1978 van net buiten de zestien, snoeihard onderkant lat, welke onze doelman Luuk Enter nauwelijks gezien zal hebben. En dan zit ook echt alles tegen, want een doelpunt van ons werd even later vanwege vermeend buitenspel afgevlagd. Zonder VAR ben je dan echt kansloos ondanks alle bezwaren van onze kant. Echt grote kansen hebben we na dat moment ook niet meer kunnen scheppen. Zo kwam deze 2-0 nederlaag dus tot stand”, verhaalde de geblesseerd uitgevallen Bernardus-verdediger.

Met deze nederlaag kwam Bernardus op een elfde plek met 13 uit 15 (20-37) terecht waar Kickers’69 twee plaatsen klom naar de zesde plek met 18 uit 16 (25-33). Rijnbeek: ,,Komende zaterdag moet het dan maar gaan gebeuren. Zij staan laatste met 9 uit 16 en in deze fase telt alleen de winst. Als MMO dan staat voor Met Moeite Overwonnen vind ik het ook goed, als het maar drie punten zijn. Thuis hebben we ze met 4-2 verslagen dus…”

Kickers’69 – Bernardus 2-0 (0-0). 70. Van Vliet 1-0, 80. Vreeburg 2-0.

Basisopstelling Bernardus: Enter, De Jong, Harkes, Rijnbeek, Van Tol, Oudshoorn, Schakenbos, Schellingerhout, De Boer, Van der Heiden, Straathof.