vrijdag, april 19, 2024
HomeFotoreportageVermakelijk kelderduel prooi voor MMO (plus fotoreportage)

Vermakelijk kelderduel prooi voor MMO (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Aan de Bateweg stond de burentwist tussen Woubrugge en MMO op het programma. Eerder had de nummer laatst het onderlinge duel al gewonnen en de ploeg uit Hoogmade moest nu eigenlijk ook winnen om de hoop levend te houden vierdeklasser te blijven. Door een reeks mindere resultaten was de thuisploeg echter ook ruimschoots gebaat bij een overwinning. Onder het mom ‘niet lullen maar poetsen’ vond de derby plaats. Woubrugge opende het bal en leek zeer waardevolle punten te gaan halen. Na de gelijkmaker rook MMO bloed en won uiteindelijk (1-2). Een wedstrijd die beide ploegen nog lang zal heugen.

In de eerste de beste aanval van de thuisploeg was het meteen raak voor de ploeg van Barry Buntsma. Na een leep passje van Chris Verhoef opende Kevin Veltman de score. Een droomstart voor een ploeg in nood en MMO moest derhalve meteen in de achtervolging. Het spel golfde daarna op en neer waarbij Woubrugge wel meer het heft in handen had. Het erbarmelijk slechte veld hielp niet mee om aan goed voetbal toe te komen, maar de werklust en arbeidsethos aan beide kanten maakte het duel boeiend. Daarbij was het aangenaam dat scheidsrechter Kok veel toeliet zodat er ook pittig geduelleerd kon worden.

Beide ploegen hanteerden vaak de lange bal en daar kwamen geen legio kansen uit. De aanvallen van de thuisploeg waren wel net iets gevaarlijker. Zo had na ruim een half uur Twan van der Geijn de 2-0 kunnen binnenwerken. Vlak voor de pauze mochten de bezoekers een vrije trap nemen. Jelle Visser zag zijn inzet door Michael Kneulman tot hoekschop verwerkt worden. Het bleef bij de 1-0 voor de gastheren en daarmee zou de tweede helft zeker nog een boeiend vervolg kunnen krijgen.

MMO kwam frisser uit de kleedkamer mede door vers bloed die John van Berkel in bracht. De formatie uit Hoogmade dwong enkele corners af, maar Kneulman hield zijn doel op dat moment nog schoon. Aan de andere kant had Veltman een sterke actie in huis, maar zijn voorzet kon net niet een fraai vervolg krijgen waardoor Woubrugge slechts op een nipte voorsprong bleef staan.

Beide ploegen hielden elkaar flink bezig en MMO gaf zich zeker nog niet gewonnen en geloofde in een beter resultaat. Succes kwam er ook. Nadat Jeroen Disseldorp de kans nog had laten liggen op de gelijkmaker was het even later bingo. Met een ragfijne inzet tilde dezelfde aanvaller zijn ploeg nu wel naar een gelijke stand. Kort daarop werden de bordjes nog meer verhangen. Een vrije trap leverde de 1-2 nog niet op, maar luttele tellen later hing de gastheer in de touwen door een treffer van Jelle van Tol.

Daarna probeerde Woubrugge er nog alles aan te doen om het tij te keren en niet verder in het drijfzand weg te zakken, maar de hekkensluiter hield stand en pakte zo misschien wel de laatste strohalm op. Vorige week pakte MMO nog een verdienstelijk punt tegen Teylingen, maar nu was er nog meer reden voor een feestje. Buntsma en de zijnen moeten meer en meer vrezen dat de vijfde klasse dichterbij komt. Anderzijds, er staan nog duels op de rol en er zijn nog altijd zes clubs die moeten vrezen voor degradatie. MMO wil in elk geval nog niet van wijken weten.

Woubrugge-MMO 1-2 (1-0). 1. Veltman 1-0, 71. Disseldorp 1-1, 74. Van Tol 1-2. Scheidsrechter: Kok.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, Hoogendoorn, T. van de Geijn, Verhoef, B. van de Geijn, Veltman, Van Rijn, T. Buntsma, Gorter, Van der Hulst, Bandt.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Ouwerkerk, Visser, Van der Star, Schaddé van Dooren, Van der Meer, Van Tol, Van Goozen, Overduin, J. Disseldorp, Bax.

Foto’s: Eric van der Wijngaard

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read