donderdag, juni 13, 2024
HomeVierde klasseSporting LeidenJonkies Sporting Leiden sluiten af met bekerzege

Jonkies Sporting Leiden sluiten af met bekerzege

-

Groep 3, poule 9 – Alhoewel Sporting Leiden reeds was uitgeschakeld voor de volgende ronde van de districtsbeker wilden de Morsbewoners hun bekerreeks toch graag afsluiten met een positief resultaat. De Leidenaren slaagden in deze doelstelling, want tegenstander Haagse Hout werd met een 2-0 nederlaag naar de Hofstad teruggestuurd.

Dat Sporting Leiden dit seizoen een jasje heeft uitgedaan, mag gerust een understatement worden genoemd. Ga maar na: bijna het gehele eerste elftal besloot afgelopen zomer te kiezen voor een andere club of om op een lager niveau bij de Morsclub te acteren, waardoor nieuwe trainer Taoufik Maatoug moest kiezen voor een versnelde doorstroom van de talenten binnen de club. Hierdoor tikt de gemiddelde leeftijd van de fusieclub net de 21 jaar aan.

Assistent-trainer Ronald Mink denkt daarom dat het komende seizoen een leerjaar voor zijn formatie gaat worden, dat zal gepaard gaan met vallen en opstaan. Mink: ,,We zijn gedegradeerd uit de derde klasse en normaal gesproken wil je snel terugkeren naar dat niveau. In ons geval is dat nu even wat anders. Bijna ons hele elftal is vertrokken, dus we zullen moeten gaan bouwen aan een nieuwe ploeg. Het zijn allemaal talentvolle jongens en er wordt hard gewerkt op de training, maar we zijn als club ook reëel. We gaan in de vierde klasse veel clubs tegenkomen met veel meer ervaring, dus we zullen het moeten hebben van andere dingen. Er wordt met een grote spelersgroep goed getraind. Ook de motivatie en inzet van deze jongens is uitstekend, daar ben ik zeer over te spreken.”

Vervolgend: ,,Natuurlijk zullen wij weleens tegen een tikje aanlopen, maar dat hoort bij het leerproces. In de vierde klasse wordt er volwassen gevoetbald en daar zullen we in mee moeten gaan. De winst van vandaag geeft in ieder geval goede moed. Haagse Hout is dan misschien geen hoogvlieger, maar het is lekker om de voorbereiding af te sluiten met een overwinning. Volgende week openen we met een thuiswedstrijd tegen Meerburg en deze ploeg reken ik tot de sterkere ploegen van de vierde klasse. Na de oefenwedstijden en bekerpotjes is deze wedstrijd voor ons een goede graadmeter voor de rest van het seizoen. Het is moeilijk te voorspellen hoe dit seizoen voor ons gaat verlopen, maar als we ons direct handhaven, dan denk ik dat we het goed hebben gedaan’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

Sporting Leiden – Haagse Hout 2-0 (0-0) 63. 1-0 R. Duprie, 76. 2-0 Filemon.

Basisopstelling Sporting Leiden: Ouwerkerk, Pracht, Van Leeuwen, Fakkel, Cornelisse, Glasbergen, Van Eijgen, Van der Steen, Josuf, Filemon, Hennekei.

Must Read