woensdag, mei 1, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: Koudekerk schakelt Kickers'69 uit

Sportiff LAV Cup: Koudekerk schakelt Kickers’69 uit

-

De tussenronde in de Sportiff LAV Cup is gisteravond van start gegaan. In Leimuiden kwamen Kickers’69 en Koudekerk tegen elkaar uit en de ploegen kwamen tot zeven treffers. Daarvan nam de derdeklasser er vier voor hun rekening en dus plaatste de ploeg van Jarno verweij zich bij de laatste zestien.

Dennis Bos nam gisteravond de honneurs waar en dit was zijn analyse over de tweestrijd. ,,Een wedstrijd van twee ploegen met jonge honden. Hoge intensiteit en veel energie. Op een moeilijk te bespelen grasveld was het lastig voetballen voor beide partijen. Qua balbezit was Koudekerk de bovenliggende partij de eerste helft en Kickers kwam er hier en daar uit via de lange bal.”

,,Koudekerk had de intentie hoog druk te zetten en dit leverde in de eerste helft drie doelpunten op. Na een goed druk moment, scoorde Kenan Cetinkaya met een prachtig afstandsschot in de bovenhoek. Kickers strafte een foute breedtebal van Kenan goed af: 1-1. De volgende geslaagde balveroveringen leverde doelpunten op van Delano Kasteleijn en vlak voor de rust van Mitchell Bons. Vlak na rust strafte Mika Gros een foute aanname af met een bekeken afstandsschot: 1-4. Vanwege het gevaarlijk glad worden van de grasmat is de wedstrijd voor dertig minuten vervolgd op het kunstgras van Kickers. In dit half uur ging Kickers vooruit druk zetten en kwamen de ploegen geregeld 1 op 1 te staan. Dit resulteerde over en weer in kansen. Een prachtig doelpunt van Delano werd helaas afgekeurd vanwege buitenspel. Het lukte Kickers in de laatste minuten nog tweemaal het net te vinden.”

Collega Angelo Leverock: ,,Op zich een verdiende overwinning voor Koudekerk. Wanneer zij hoog druk zetten, hadden we het daar lastig mee en dat leverde persoonlijke fouten op. Toch kwamen we na de 0-1 goed terug via Jeroen Staathof en in die fase zag ik ook wel mogelijkheden voor ons. Helaas strafte Koudekerk nog twee momenten bij ons af en na rust werd het verschil nog groter. Ook nu bleven we strijd leveren en zo konden we nog knap terug komen. Al met al een leuk potje en ik wens Koudekerk succes toe in het vervolg van het toernooi.”