donderdag, juni 13, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryTopper Football Factory – Sportief eindigt onbeslist (plus fotoreportage)

Topper Football Factory – Sportief eindigt onbeslist (plus fotoreportage)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Runner-up Football Factory, samen met regiogenoot MMO bivakkerend op de tweede plaats van de ranglijst, kreeg dit weekend op het eigen Universitaire Sportcomplex bezoek van koploper Sportief. De gastheren waren voetballend gezien beslist niet minder dan de lijstaanvoerder, maar in aanvallend opzicht konden de Leidenaren slechts sporadisch een vuist maken. De fysiek sterkere bezoekers leken verschillende keren op weg te zijn naar de openingstreffer, maar Football Factory-keeper Iain McTurk zorgde met een aantal prima saves dat de wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0.

De thuisploeg opende het eerste kwartier met fris aanvallend spel, maar slaagde er niet in om een gaatje te vinden in de stugge Noordense defensie. De bezoekers probeerden met lange ballen hun aanvallers te vinden en stichtten met deze speelwijze regelmatig gevaar voor het Leidse doel. Na een klein half uur spelen was Daniël van Leeuwen na een scrimmage dichtbij de 0-1, maar zijn doelpoging ging net over.

Kort na de pauze liet Sportief-spits Stijn Molenaar na een hard afstandsschot de Noordense bank opveren, maar McTurk wenste deze middag niet te capituleren. De thuisploeg probeerde in de tweede helft door het doorschuiven van verdediger Pieter Maat het middenveld wat meer in handen te krijgen, maar tot grote kansen leidde dit niet. Football Factory-coach Pieter van Schie bracht in de slotfase van de wedstrijd topscorer Victor Trauner en Simon Feuser in het veld en deze wisselingen gaven de thuisploeg nieuwe energie.

De sterk spelende Jonas Boukhedmi leek vlak voor tijd toch nog voor de niet meer verwachte Leidse overwinning te gaan zorgen, maar Sportief-doelman Bjorn van der Laan tikte de bal met een uiterste krachtsuitspanning nog net uit de kruising. Zo eindigde de topper, die nooit echt ontbrandde, in een 0-0 gelijkspel, een resultaat dat vooral bij medeconcurrent MMO, dat zelf met 0-3 won bij Vogelenzang, tot tevredenheid zal hebben geleid.

Van Schie zag het kort na afloop van de wedstrijd als volgt: ,,Ik vond dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het was een niet al te mooie wedstrijd en dat komt vooral omdat wij teveel meegingen in hun spelletje. Zij spelen graag de hoge bal en zoeken de fysieke strijd en daar ligt onze kracht nu eenmaal niet. Sportief heeft een aantal prima middenvelders en aanvallers, maar ik vond ze vandaag wat behoudend spelen. Ik dacht echt dat we op het eind nog de 1-0 gingen maken, maar we waren een aantal keren ongelukkig in de eindfase. Ik vind nog steeds dat wij de best voetballende ploeg van onze klasse hebben, maar vandaag kwam dat er niet helemaal uit. Ik ben wel tevreden over de manier hoe we vandaag hebben verdedigd, achterin staat het bij ons als een huis. Ik denk dat wij samen met Sportief en MMO gaan uitmaken wie er kampioen wordt van onze klasse wordt. Ik kan uiteindelijk wel leven met deze 0-0, het belangrijkste is dat we vandaag niet hebben verloren”, aldus de Leidenaar tot besluit.

Football Factory – Sportief 0-0.

Basisopstelling Football Factory: McTurk, Vande Ryse, Maat, Den Broeder, De Jongh, Dallow, Lion, Pepe, Boukhedmi, Van den Akker, Nagy.

Foto’s: met dank aan Jan van der Lubbe

 

Must Read