zondag, april 28, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse BoysHazerswoudse Boys wint historisch tweeluik van buurman Bernardus

Hazerswoudse Boys wint historisch tweeluik van buurman Bernardus

-

Vijfde klasse A (zaterdag) –  Het vorige week voortijdig afgebroken treffen tussen Hazerswoudse Boys en buurman Bernardus (de ontmoeting werd toen, na de kuitbeenbreuk van Bernardus-speler Nordin Oudshoorn, na tien minuten spelen gestaakt) eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Beide ploegen troffen elkaar nog nooit in competitieverband in Hazerswoude-Dorp, waardoor de dorpsclash dus vooraf al van historische betekenis was.

Dát beide teams zich afgelopen zaterdag opnieuw aan de aftrap moesten meldden, was overigens tegen het zere been van de bezoekers. Bernardus had weinig trek om, zo kort na het ongelukkige incident, de wedstrijd al een week na dato te hervatten. De gastheren gingen akkoord met het voorstel van de Rijndijkers aan de voetbalbond om de rest van de wedstrijd in februari 2024 te programmeren, maar de KNVB toonde weer eens aan dat het concept ‘klantgerichtheid’ een vaag begrip is in de Zeister bossen. De ‘Koninklijke’ had weinig oor voor de wensen van haar onderdanen en eiste dat, ondanks diverse openstaande inhaaldata in januari 2024, de wedstrijd per sé dit kalenderjaar diende te worden afgerond.

Hazerswoudse Boys hervatte de wedstrijd, opvallend genoeg onder een leiding van een andere arbiter dan vorige week, met een 1-0 voorsprong. Ivo Vogelaar had in deel 1 van het tweeluik na zeven minuten spelen de openingstreffer voor zijn rekening genomen en dit ruggensteuntje leek de thuisploeg goed te doen. Na een voorzichtig begin van beide kanten, kregen de Boys steeds meer de overhand en dit overwicht betaalde zich na ruim een half uur spelen uit in een volgende treffer. Opnieuw was het Vogelaar, op aangeven van Justin Meijer, die zich mocht laten bejubelen (2-0).

Vlak voor rust leek Brent Griffioen zijn ploeg naar een comfortabele 3-0 voorsprong te schieten, maar zijn kiezelharde afstandspegel eindigde op het aluminium boven Bernardus-doelman Luuk Enter. De bezoekers kregen via vrije trappen van Rens Schakenbos mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar diens doelpogingen werden door de zwart-witte muur gestuit.

In de tweede helft gingen de bezoekers, met name via de watervlugge Dylano Bekooij, op zoek naar de 2-1, maar tot grote kansen leidde dit niet. Twintig minuten voor tijd gooide de thuisploeg de wedstrijd definitief in het slot. Na ingrijpen op de doellijn door een Bernardus-verdediger kwam de bal terecht op het been van de instormende Silvester Blonk, die tot zijn verbazing het leder achter Enter zag verdwijnen (3-0). Zo eindigde de vooraf veel besproken wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Hazerswoudse Boys. Dat de zege terecht kwam bij de ploeg die daar het meeste aanspraak op mocht maken, daar waren beide trainers het zeer over eens.

Bernardus-trainer Serge den Os: ,,We waren in de eerste helft steeds een stapje te laat, waardoor we er niet in slaagden om de duels te winnen en tweede ballen te pakken. Zij maakten nog voor rust de verdiende 2-0 en dan hoop je met omzettingen in de rust het tij te keren. Ik denk dat we daar deels in zijn geslaagd, maar het was niet voldoende om grote kansen te creëren. Al met al heeft Hazerswoudse Boys verdiend gewonnen, maar we gaan zeker niet bij de pakken neerzitten. We hebben een hele jonge ploeg met veel jongens van 18, 19 jaar, waar dus nog veel rek in zit. Wat dat betreft ziet de toekomst van Bernardus er goed uit en ik hoop dat ik daar mijn steentje (Den Os verlengde onlangs zijn contract met twee seizoenen, SN) aan kan bijdragen’’, zo besloot Den Os.

Hazerswoudse Boys-trainer Robert Swart zag het als volgt:,, Het was voor beide clubs een lastige week. Een gestaakte wedstrijd is nooit leuk maar als daar zo’n nare blessure aan ten grondslag ligt, dan is het nog vervelender. Ondanks het feit dat ik ervan overtuigd ben dat er geen opzet in het spel was, hebben we toch besloten om Justin van Vliet (de speler die was betrokken bij de blessure van Oudshoorn, SN) niet op te stellen. Deels uit respect naar Bernardus, maar ook omdat Justin van slag was door de beenbreuk van Nordin. Nordin en Justin hebben kort na de wedstrijd contact met elkaar gehad en Nordin zei direct dat hij Justin niets kwalijk nam. Het was voor ons fijn om dit rechtstreeks van Nordin te horen. Daarna konden we ons, hoe lastig ook, weer op de wedstrijd van vandaag richten. Het was een onrustig begin van beide kanten, maar na de 2-0 waren we bovenliggende partij. Na de 3-0 kregen we kansen op meer, maar uiteindelijk kan ik natuurlijk alleen maar tevreden zijn over het resultaat. We staan door de overwinning van vandaag wat steviger op de derde plek en onze doelstelling is om in ieder geval deze positie vast te houden. Ik verwacht dat het lastig wordt om SJC en LSVV’70 nog in te halen, maar plek 3 in de eindrangschikking is naar alle waarschijnlijkheid voldoende voor een ticket voor de nacompetitie’’, aldus Swart tot besluit.

Hazerswoudse Boys – Bernardus 3-0 (2-0) 7. Vogelaar 1-0, 37. Vogelaar 2-0, 71. Blonk 3-0

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Van Buuren, Tijssen, Gordijn, Kraan, Griffioen, Blonk, Meijer, Stolwijk, Timmermans, Vogelaar.

Basisopstelling Bernardus: Enter, Vermeulen, Van der Zon, Rijnbeek, Roelandse, Van Mil, Tor, Van der Heiden, Bekooij, Straathof, Schakenbos.

Note redactie: een uitgebreide fotoreportage van Jan van der Lubbe werd al geplaatst vanochtend!