donderdag, juni 13, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia viert feest, DoCoS mag blijven hopen

Kagia viert feest, DoCoS mag blijven hopen

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Kagia verzekerde zich middels een zwaar bevochten 0-1 overwinning bij DoCoS van een langer verblijf in de tweede klasse. Door de nederlaag van ASC, dat door dit resultaat degradeert naar de derde klasse, mogen ook de Morsbewoners nog hopen op prolongatie van het tweedeklasserschap. Daartoe dienen de Leidenaren de komende p/d-reeks wel succesvol af te sluiten. Komende dinsdagavond, 30 mei, mag de ploeg van Edwin Vurens al aan de bak, want dan komt, voor de eerste ronde van de nacompetitie, het Vlaardingse DVO’32 op bezoek.

De ploegen waren afgelopen zaterdag in Leiden zeer aan elkaar gewaagd. Beide ploegen regen de ene na de andere kans aaneen, maar de voorwaartsen hadden hun vizier bepaald niet op scherp staan. Een gelijkspel had wellicht meer recht gedaan aan het spelbeeld, maar de treffer van de uitblinkende Robin van der Zwet bleek uiteindelijk goud waard te zijn voor de bezoekers.

Kagia eindigde door deze overwinning als vijfde in de eindrangschikking en dat is een klassering waar een half jaar geleden niemand mee rekening had gehouden. De Lisserbroekers kenden een dramatische eerste periode en in deze voetbaljaargang met een absurde degradatieregeling (de onderste drie ploegen degraderen rechtstreeks en de drie ploegen daarboven spelen p/d-wedstrijden voor lijfsbehoud) leken de oranjehemden met een noodvaart richting de derde klasse af te steven. De formatie van vertrekkend trainer Hein Leliveld (volgend seizoen assistent-trainer bij Rijnsburgse Boys) richtte echter op bewonderingswaardige wijze haar rug en was later in het seizoen zelfs dicht bij een periodetitel.

De dolgelukkige Leliveld keek, te midden van de feestende Kagia-aanhang, kort na afloop van de wedstrijd terug op het merkwaardig verlopen seizoen van zijn ploeg. Lelieveld:,, Dit is natuurlijk een prachtige manier om afscheid te nemen van de club. Na de nederlaag van een paar weken geleden bij Legmeervogels brachten we onszelf wel wat in de problemen, maar daarna heeft de groep het uitstekend opgepakt. Heel gek trouwens om te beseffen dat voor ons de competitie nu is afgelopen. We zijn natuurlijk nog niet helemaal klaar, want de finale voor de Sportiff LAV Cup (op zondag 18 juni tegen Voorschoten’97 (za) bij FC Oegstgeest, SN) staat ook nog op het programma. Het zou mooi zijn als we die prijs pakken, maar dat is van later zorg. We gaan zo terug naar de Kagia-kantine, waar we een mooi feestje met elkaar gaan vieren’’, aldus Leliveld tot besluit.

Bij tegenstander DoCoS waren gemengde gevoelens te bespeuren. Er was weliswaar verloren van Kagia, maar de voor de wedstrijd beoogde doelstelling, het spelen van p/d-wedstrijden, werd wel bereikt. Verdediger Michael van Voorthuijzen verwoordde het als volgt: ,,We hadden graag op eigen kracht de nacompetitie willen bereiken, om zodoende het goede gevoel naar dinsdag mee te nemen. Na de rode kaart van hen (Kagia-verdediger Rick Verdegaal moest een kwartier voor tijd met twee keer geel het veld verlaten, SN) zijn we vol in de aanval gegaan, maar het was steeds net niet. Nu moeten we proberen om via de nacompetitie in de tweede klasse te blijven en ik denk dat we daarin ook horen. Het is nu aan ons om dat ook te laten zien’’, zo keek de aanvoerder vooruit.

Overigens besloot de routinier, in tegenstelling tot eerdere berichten, alsnog een jaartje door te gaan bij de withemden. Binnenkort op deze website meer nieuws over de selectie van de Leidenaren voor komend seizoen.

DoCoS – Kagia 0-1 (0-0) 56. Van der Zwet 0-1.

Basisopstelling DoCoS : Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Khalid, Klein, Groen, Van Wieringen, Hermsen, Guijt, Disseveld, Douwes.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Verdegaal, Modderman, Malhi, De Bruijn, De Graaf, Schoone, Lamboo, Van der Schinkel, Van der Zwet.

Foto’s: Jan van der Lubbe (zie ook https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/fotoreportage-docos-kagia-2/)

Must Read