donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen in blessuretijd naar verdiende gelijkmaker tegen Zwammerdam (plus foto's)

Aarlanderveen in blessuretijd naar verdiende gelijkmaker tegen Zwammerdam (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Gisteren stonden er twee clubs in de wei, die eigenlijk best veel gemeen hebben. Ze dragen beiden zonder veel poespas de naam van hun dorp, spelen uiteraard samen in de derde klasse A en hebben daarin de langste namen, de clubkleuren zijn groenwit en ook komen allebei de clubs uit de gemeente Alphen aan den Rijn al ligt er maar liefst drie kilometer tussen beide dorpen. Helaas geldt voor deze verenigingen dat je een eind moet scrollen wil je ze tegenkomen op de stand van de ranglijst op dit moment. Na de 1-1 van zaterdagmiddag staan de ploegen nog steeds in de onderste regionen, maar Aarlanderveen is in ieder geval geen rode lantaarndrager meer. Die ‘eer’ is nu weggelegd voor Zevenhoven.

Beide ploegen startten in het groen en wit en het was lekker druk bij deze derby. In de eerste tien minuten ging het spel op en neer, maar toen keeper Bas Kwakernaak dacht dat hij Messi was ontstond de eerste echt grote kans, alleen poeierde Stefan den Horder de bal op de lat. De gehavende bezoekers kregen de overhand en de weer voor het eerst meespelende Killian Bouwhuis was daar steeds bij betrokken, de grootse was na ruim een half uur, maar zijn lob over de ver uit zijn doel gekomen Kwakernaat miste de juiste richting.

De 1-0 van de gastheren kwam uit de lucht vallen en was exemplarisch voor het spel van de ploeg tot nu toe. Een te korte terugspeelbal kwam bij Justin Bons uit, die de keeper wilde omspelen, bij de achterlijn kwam zijn mislukte voorzet toch nog bij Ruben de Bruin die de bal op zijn beurt helemaal verkeerd raakte, maar pardoes bij Jim van Vliet uitkwam en voor hem was het een koud kunstje om het openingsdoelpunt te scoren. Voor de pauze redde Kwakernaat  nog knap op een schot van wederom Bouwhuis.

Na de rust kwam Damme beter in de wedstrijd en gaf minder kansen weg. Een kwartier voor tijd ging de pijlsnelle rechtsback Martijn Vink er weer vandoor en zijn voorzet werd ternauwernood gemist. De Veners gingen nog meer risico nemen en Bouwhuis raakte met een achterwaartse kopbal de lat. De gemoederen binnen het veld liepen soms hoog op en ondanks dat het de week van de scheidsrechter is, was het respect soms ver te zoeken.

Er ontstond steeds meer ruimte en Zwammerdam kreeg kansen om de wedstrijd op slot te doen. Het was wederom Van Vliet die goed werd vrij gespeeld, maar hoog over schoot. Bij het WK Rugby had de wedstrijd beslist geweest, maar nu bleef het spannend.

Van Vliet: ,,Ik wilde de bal eerst aannemen en zag opeens iemand in mijn rug, als die bal er in was gegaan hadden we wel de drie punten binnen gehaald en hadden we afstand kunnen nemen van de onderste plaatsen. Ondanks onze betere tweede helft is een gelijkspel wel verdiend wat mij betreft. Ik kom dan wel uit Leimuiden, maar ik weet wel dat deze derby erg leeft, al ligt de wedstrijd tegen ESTO nog gevoeliger. Vorig jaar was mijn eerste jaar hier, ik kende de trainer en dat was wel lekker. De promotie via de play-offs was geweldig en nu alles geven om ons dit jaar te gaan handhaven.”

Het leek wederom een frustrerend einde te worden voor de Trots van de Polder, maar dik in blessuretijd werd er een bal in de doelmond gepompt die plots voor de voeten van Bouwhuis viel, die er dit keer wel raad mee wist. ,,Ik had al veel eerder moeten scoren gezien de kansen die ik heb gekregen. Naar mijn idee werd ik ook nog een keer aangetikt en had ik een penalty moeten hebben. Ik had nog 1 wedstrijd schorsing staan en ben ook nog drie weken naar Spanje geweest, dus dit was mijn eerste wedstrijd. Het is bizar hoeveel spelers wij missen. Volgende week zijn in ieder geval Alessio van der Straaten en Thom Nouwens er weer bij en dan moeten we gaan klimmen op de ranglijst. Ik ben er van overtuigd dat als we gevrijwaard blijven van blessures en dergelijke wij zeker nog de top 3 kunnen halen.” De scheidsrechter liet na de gelijkmaker voor de goede orde nog even aftrappen en floot toen af.

Volgende week moeten de Dammenaren naar Koudekerk en ontvangt Aarlanderveen DoCoS, een week later volgt de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld tegen RKDEO voor de beker.

VV Zwammerdam-SV Aarlanderveen 1-1 (0-1). 33. Van Vliet 1-0, 90+4. Bouwhuis 1-1.

Scheidsrechter: Bosschieter

Basisopstelling Zwammerdam: Kwakernaat, Vink, Veerman, Peters, Kremer, Jansze, M. van Vliet, Van Dorp, Bons, De Bruin, J. van Vliet.

Basisopstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, Hamilton, Oudijk, Bozkurt, Bouwhuis, Overbeek, Aronius, Van der Pijl, Grimelius, Den Horder, Lutjeshuis.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters